13.9 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSportAlte sporturiCine este Armand Duplantis, sportivul care a stabilit un nou record mondial

Cine este Armand Duplantis, sportivul care a stabilit un nou record mondial

Armand Duplantis, un atlet suedez de 24 de ani, este renumit pe plan mondial pentru realizările sale excepționale la săritura cu prăjina. Luni seară, la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, sportivul a câștigat al doilea său titlu olimpic consecutiv, stabilind totodată un nou record mondial.

Armand Duplantis

Armand „Mondo” Duplantis a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 cu o săritură spectaculoasă de 6,25 metri, depășindu-și propriul record mondial stabilit anterior, pe 20 aprilie, în Xiamen, China.

Podiumul competiției a fost completat de Sam Kendricks din SUA, care a sărit 5,95 metri, și Emmanouil Karalis din Grecia, cu o săritură de 5,90 metri.

Armand Duplantis este unul dintre cei mai remarcabili sportivi cu legături americane de la aceste Jocuri Olimpice. Născut dintr-un tată american și o mamă suedeză, Duplantis a stabilit recorduri naționale în timpul liceului la Lafayette, Louisiana.

De asemenea, a înregistrat recorduri NCAA și a câștigat o medalie de argint la Campionatele Mondiale din 2019, în timp ce studia la Universitatea de Stat din Louisiana (LSU), unde a fost coleg de echipă cu atleta Sha’Carri Richardson.

De atunci, a obținut o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo și a câștigat campionatele mondiale în 2022 și 2023.

Pe lângă realizările sale sportive, Duplantis este cunoscut și pentru personalitatea sa carismatică și atitudinea pozitivă, câștigând admirația fanilor din întreaga lume. Armand Duplantis nu este doar un recordman mondial, ci și o inspirație pentru tinerii atleți și un ambasador al sportului la nivel global.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Locomotiva unui tren de călători a luat foc într-o gară din Cluj

Un incident grav a avut loc luni, 17 septembrie, pe calea ferată, când un incendiu a izbucnit în locomotiva unui tren de călători care...

Locomotiva unui tren de călători a luat foc într-o gară din Cluj

Un incident grav a avut loc luni, 17 septembrie, pe calea ferată, când un incendiu a izbucnit în locomotiva unui tren de călători care...

Maia Sandu a prins cutremurul din România în direct la televiziunea publică Moldova 1

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacţionat cu calm luni, când un cutremur produs în România învecinată a zdruncinat studioul în care dădea un...
Ultima oră
Pe aceeași temă