23.5 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăPrețurile apartamentelor vechi din București au crescut pe fondul cererii mari pentru...

Prețurile apartamentelor vechi din București au crescut pe fondul cererii mari pentru locuințe

Cererea în creștere pentru locuințe și diminuarea livrărilor de proiecte rezidențiale noi  din Capitală determină o creștere a prețurilor în mijlocul verii, conform consultanților de la SVN.

Luna iulie a înregistrat o creștere de 4,4% față de iulie 2023, marcând cel mai mare avans din acest an în ceea ce privește creșterea prețurilor la locuințele vechi.

„Vânzările de locuințe înregistrate în București și împrejurimi în primele șase luni din 2024 au fost cu 25% mai mari față de aceeași perioadă din 2023, conform datelor Agenției Naționale de Cadastru. În contextul unei cereri în creștere, este de așteptat ca ritmul de majorare al prețurilor să continue, mai ales având în vedere că salariul mediu net a crescut la nivel național cu aproape 13% în ultimul an”, a declarat Andrei Sârbu, CEO al SVN România, pentru Ziarul Financiar.

În iulie 2024, media prețurilor a ajuns la 110.500 de euro, potrivit Indexului Imobiliar ZF realizat în colaborare cu compania de consultanță imobiliară SVN România. Dintre cele 13 zone ale Capitalei analizate, doar trei au înregistrat scăderi față de luna iunie, în timp ce șapte au înregistrat creșteri.

Cel mai mare avans lunar a fost de 5,6% în Berceni și Colentina, în timp ce cea mai mare scădere a fost de 5,9% în zona 1 Decembrie.

Comparativ cu anul trecut, cele mai mari creșteri anuale au fost înregistrate în Berceni, unde prețurile au crescut cu peste 20%, ajungând la 95.000 de euro.

Pe de altă parte, cea mai mare scădere anuală a fost de aproape 5,3% în zona centrală, Unirii-Victoriei.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Dialog satiric în Olimp – Academia Catavencu

– „Cântă, zeiță, mânia ce-aprinse pe Pontificul Ponta/Patima crudă ce românilor mii de amaruri aduse…” – O, Zeus, asta e mitologia grecească, dar să...

5 produse și accesorii esențiale pentru obținerea unui vin de calitate

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Locomotiva unui tren de călători a luat foc într-o gară din Cluj

Un incident grav a avut loc luni, 17 septembrie, pe calea ferată, când un incendiu a izbucnit în locomotiva unui tren de călători care...
Ultima oră
Pe aceeași temă