13.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSocialStatul oferă aproape 4.000 de euro pentru românii aflaţi în pericol

Statul oferă aproape 4.000 de euro pentru românii aflaţi în pericol

Ministerul Justiției a pregătit vouchere pentru victimele infracţiunilor grave, a căror viaţă a fost pusă în pericol

Ajutoarele care vin de la Ministerul Justiţiei sunt în valoare de 18.000 de lei, dar statul ia în calcul suplimentarea, anul viitor, a celor 300 de vouchere care vor fi acum distribuite. 

Banii pe care îi vor primi victimele pot fi folositi strict pentru plata chiriei, asigurarea hranei, achiziţionarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte sau pentru medicamente şi tratamente medicale.

Cei care doresc să beneficieze de acest ajutor trebuie să ia legătura cu o asociaţie non-profit acreditată sau să meargă la sediile DGASPC. Aici li se va întocmi un dosar, care va cuprinde documente de la organele de anchetă şi acte medicale care să ateste că viaţa victimei a fost pusă în pericol. 

Solicitanţii vor completa un formular, în care vor preciza ce nevoi urgente au și la ce vor folosi suma. Dosarul va ajunge în instanţă, iar judecătorii decid, dacă îl aprobă sau nu. Abia după aceea, victimele pot primi voucherele.

Procedura de obţinere a ajutorului financiar:

– adresarea către o asociație non-profit acreditată / DGASPC
– întocmirea dosarului cu acte de la medic şi poliţie
– formular cu nevoile victimei
– adresarea către tribunal
– virarea banilor

Sursa: Ministerul Justiției

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Grecii de la PPC pun pariu pe soare și vânt pentru cel mai ieftin MWh pentru români

Compania vrea să construiască un parc solar imens Transelectrica a publicat o listă a investitorilor aflaţi într-o fază premergătoare avizelor tehnice de racordare la rețea....

Creșteri record de profit pentru câteva sectoare din România. În top, construcțiile, IT-ul și cercetarea

Ritmul de creştere a variat de la aproa­pe 80% la circa 165% În ultimii cinci ani, 15 sectoare din economia României au înregistrat creșteri semnificative,...

Două persoane din Norvegia au contractat clasa 2 a mpox

Doi pacienți din Norvegia au fost diagnosticați cu virusul mpox, clasa 2, a anunțat marți municipalitatea din Oslo, potrivit Reuters. Norvegia raportează două cazuri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă