15.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăInternaționalGeneral polonez, demis de la sediul NATO la „cererea aliaților”. Acuzațiile aduse...

General polonez, demis de la sediul NATO la „cererea aliaților”. Acuzațiile aduse acestuia

Ministerul polonez al Apărării a confirmat demiterea unui general polonez de la sediul NATO la solicitarea aliaților, în urma acuzațiilor de comportament homofob și rasist și a favorizării în recrutări.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Janusz Sejmej, a anunțat că generalul de brigadă Artur Jakubczyk a fost demis de la Statul Major Militar Internațional din Bruxelles, organul executiv al Comitetului Militar al NATO.

Sejmej a subliniat că decizia a fost luată „în urma cererii aliaților” și a criticat numirea lui Jakubczyk de către fostul guvern al partidului Lege și Justiție (PiS), catalogând-o drept „o altă decizie greșită în materie de personal”.

Ministerul nu a oferit detalii suplimentare despre motivele demiterii.

Declarația vine după ce ziarul polonez Rzeczpospolita a relatat că Jakubczyk se întoarce în Polonia „într-o atmosferă de scandal”, fiind acuzat de favorizarea unui candidat polonez pentru un post de conducere la sediul NATO.

Comportamentul său a fost descris de publicație ca fiind homofob și rasist.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Studentă cazată în regie, mușcată de ploșnițe. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, a publicat imagini pe contul său de Facebook cu o studentă cazată la un cămin...

A doua candidatură a Dianei Șoșoacă nu a fost admisă de BEC

Biroul Electoral Central a respins a doua candidatura a Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, după ce Curtea Constituțională a României a admis una dintre...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...
Ultima oră
Pe aceeași temă