15.5 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăInternaționalRăzbunarea Iranului asupra Israelului va veni luni

Răzbunarea Iranului asupra Israelului va veni luni

Un general american a avertizat asupra iminenței unui conflict iraniano-israelian

Atacul iranian asupra Israelului este iminent și ar putea avea loc chiar luni, au spus oficiali americani și israelieni pentru publicația Axios din Statele Unite. Riposta ar putea implica și Hezbollah, se tem oficialii americani și israelieni. De altfel, teroriștii din Liban au lansat zeci de rachete spre Israel și în această dimineață, iar sistemul Iron Dome a fost activat să le distrugă.

Conform Axios, care citează un oficial american, generalul responsabil pentru Orientul Mijlociu este așteptat să viziteze mai multe țări din Golf. Un aliat cheie ar putea fi Iordania, care a jucat un important în timpul atacului din 13 aprilie, prin interceptarea dronelor iraniene care au intrat pe teritoriul lor și se îndreptau spre Israel și prin faptul că au permis avioanelor americane și israeliene să folosească spațiul lor aerian, pentru a intercepta drone iraniene.

Generalul american responsabil pentru Orientul Mijlociu este în regiune de ieri, ca să coordoneze apărarea Israelului. Comandantul a primit ordin să strângă coaliția de țări care au ajutat Israelul în timpul atacului iranian cu rachete și drone din aprilie. Posibilul atac al Iranului asupra Israelului ar putea veni ca represalii pentru asasinarea unor lideri de rang înalt ai Hamas și Hezbollah, au explicat doi oficiali americani pentru sursa citată.

Trei oficiali americani și israelieni au declarat că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul încă de luni. Liderii iranieni și Hezbollah au promis să se răzbune pentru asasinarea comandantului militar de vârf al Hezbollah, Fuad Shukr, și a liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh.

Vineri, Pentagonul a declarat că Statele Unite își sporesc forțele în Orientul Mijlociu, mai multe nave de război și avioane de luptă, pentru a face față unui posibil atac iranian împotriva Israelului. Oficialii americani se așteaptă ca orice ripostă iraniană să se bazeze pe aceeași strategie ca și atacul din 13 aprilie asupra Israelului.

Administrația Biden se teme că ar putea fi mai dificil să mobilizeze aceeași coaliție internațională și regională de țări care a apărat Israelul de precedentul atac iranian, deoarece asasinarea lui Haniyeh are loc în contextul războiului Israel-Hamas, care a stârnit puternice sentimente anti-Israel în întreaga regiune.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Lovitură pentru bugetari: Indemnizația de hrană nu se mai calculează la concediu

Instanţa supremă a admis un recurs în interesul legii, formulat de Curtea de Apel Braşov Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că indemnizaţia...

Comisarul Thierry Breton își anunță demisia cu doar o zi înainte de prezentarea noii Comisii Europene

Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă și Servicii, a demisionat neașteptat cu doar 24 de ore înainte ca președinta Comisiei Europene, Ursula von...

Răzvan Lucescu l-a transferat pe Lovren la PAOK!

Echipa românului Răzvan Lucescu, PAOK Salonic a reușit un transfer de marcă prin aducerea lui Dejan Lovren, câștigător al Ligii Campionilor și finalist al...
Ultima oră
Pe aceeași temă