21.7 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalPrețurile alimentelor au scăzut ușor la nivel mondial, anunță ONU

Prețurile alimentelor au scăzut ușor la nivel mondial, anunță ONU

Indicele mondial al prețurilor la alimente, calculat de Organizația Națiunilor Unite, a înregistrat o ușoară scădere în luna iulie, potrivit datelor publicate vineri.

Scăderea prețului alimentelor la nivel mondial a fost parțial compensată de creșteri în categoriile carne, uleiuri vegetale și zahăr, în timp ce indicele pentru cereale a avut o scădere semnificativă.

Conform Reuters, indicele prețurilor la alimente al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, care monitorizează cele mai tranzacționate mărfuri alimentare la nivel global, a avut o medie de 120,8 puncte în iulie.

Aceasta reprezintă o scădere ușoară comparativ cu valoarea de 121,0 puncte înregistrată în iunie.

Indicele din iunie a fost revizuit de la valoarea inițială de 120,6 puncte.

Înainte de luna iulie, indicele FAO a crescut timp de patru luni consecutiv, după ce a atins un minim al ultimilor trei ani în februarie.

Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, valoarea din iulie este cu 3,1% mai mică și cu 24,7% sub nivelul maxim înregistrat în 2022, evidențiind fluctuațiile și tendințele de pe piața alimentelor globale.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

România, lider în implicarea angajaților, dar cu un nivel crescut de stres la locul de muncă

România se situează pe primul loc în Europa în ceea ce privește gradul de implicare al angajaților, conform unui sondaj Gallup realizat în 2024....

Fratele lui Michael Jackson s-a stins din viață. Tito Jackson avea 70 de ani

Tito Jackson, cunoscut pentru contribuțiile sale esențiale la succesul legendarului grup The Jackson Five, a murit duminică, la vârsta de 70 de ani. El...

Parma cere o sumă uriașa pentru Dennis Man!

Evoluțiile excepționale ale lui Dennis Man în Serie A atrag atenția marilor cluburi europene, care sunt gata să plătească o sumă record pentru a-l...
Ultima oră
Pe aceeași temă