10.1 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSportÎnotDavid Popovici, interviu-manifest: "Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, arene?"

David Popovici, interviu-manifest: „Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, arene?”

Medaliile lui David Popovici sunt singurele de până acum de la Jocurile Olimpice

David Popovici a transmis un mesaj dur politicienilor români, după ce a câștigat două medalii olimpice, aur și bronz la natație, în probele de 200 metri și 100 metri liber.

„Medaliile aș vrea să însemne mai multă atenție către sport. Nu doar către înot, dar fără sport nu prea avem cum să evoluăm așa mult. Sigur, avem destul de multe probleme la noi în țară, dar faptul că se investește prea puțin în sport, este una dintre ele. Sportul poate fi cel mai bun ambasador al țării. Oamenii care sunt la conducere știu treaba asta. Trebuie să punem cu adevărat presiune”, a precizat David, într-un interviu pentru TVR.

România are, în acest moment, doar 7 bazine omologate în toată țara.

„În timpul iernii, când e frig la Lia Manoliu, se pune un balon în care dacă intri și stai mai mult de 3 minute, te sufoci. Noi acolo ne antrenăm! Sunt promisiuni de ani de zile, cum e și cu Patinoarul, cum sunt alte bazine și arene în stadiu de proiect. Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, arene, săli pentru tot felul de sporturi… mai greu”, afirmă David, cu tristețe.

David Popovici a pus accent și pe condițiile din România, insuficiente pentru marea performanță, în drumul lor spre medalii.

„Mi-ar plăcea să avem mai mulți calificați la Jocurile Olimpice, în primul rând. Apoi semifinaliști, finaliști, campioni olimpici. Acum am venit 3 oameni calificați la înot. De ce să mint? Sunt cumva invidios pe delegațiile țărilor care au la fel sau mai puțini locuitori decât noi, dar au trimis aici o tonă de inși. Mi-ar plăcea și mie, ne-ar plăcea tuturor. De ce să nu avem mai mulți olimpici?”, a mai spus sportivul.

Discursul lui David a atins și zona investițiilor sărace sau a celor inutile. „Ar trebui investit mai mult în sport și investit cu cap. Nu doar să vorbim despre asta, chiar să facem ceva. Eu îmi voi îndeplini partea. Nu știu ce înseamnă asta, dar voi avea tot timpul să mă gândesc.”

„Asta este o misiune mult mai importantă pentru mine și tot sportul, decât să înot 4 lungimi de bazin. OK, impresionant, tare, ne-am distrat, bucurat, dar nu despre asta este vorba la sfârșitul zilei, ci despre a face o diferență, iar eu voi face tot posibilul pentru asta”, a conchis David Popovici.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Tot ce trebuie să știi despre medicina integrativă și tratarea cancerului

Studiile recente realizate de Institutul Național de Cancer din Statele Unite arată că aproximativ 40% din populația globală va fi diagnosticată cu cancer la...

Florin Prunea, reacție dură după Rangers – FCSB 4-0

FCSB a suferit joi seară prima înfrângere din Europa League, 0-4 cu Rangers. Aceasta a venit după ce roș-albaștrii reușiseră două victorii convingătoare în...

UE și China, de acord să continue discuțiile privind posibilele alternative la tarifele pentru vehiculele electrice

Uniunea Europeană și China au convenit să poarte negocieri tehnice cu privire la posibile alternative la tarifele impuse vehiculelor electrice construite în China, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă