21 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăSportÎnotGest impresionant al lui David Popovici la finalul cursei de 100 metri...

Gest impresionant al lui David Popovici la finalul cursei de 100 metri liber

David Popovici a cucerit o nouă medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, iar la finalul cursei la 100 de metri liber a făcut un gest impresionant, care demonstrează că are puterea unui mare campion, transmite TVR 1.

Înotătorul în vârstă de 19 ani este primul român care, după 24 de ani, reușește să cucerească două medalii la aceeași competiție. În 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney, Diana Mocanu a luat aurul la 100 și 200 de metri spate.

David Popovici, gest de mare campion în bazin, după ce a luat bronzul la 100 de metri liber

David Popovici a reușit să cucerească o nouă medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. De data aceasta, românul a luat bronzul la proba de 100 de metri liber.

Înotătorul în vârstă de 19 ani a concurat împotriva chinezului Zhanle Pan, care a făcut o cursă istorică și a reușit să-și îmbunătățească recordul mondial. Acesta a încheiat cu timpul de 46.60, în timp ce David Popovici a avut un timp de 47.49, la doar o sutime în spatele australianului Kyle Chambers, care a obținut medalia de argint, și cu o sutime în fața maghiarului Nandor Nemeth, care s-a clasat pe poziția a patra.

Chiar dacă nu a mai reușit să obțină medalia de aur, așa cum a făcut-o la proba de 200 de metri liber, David Popovici a fost surprins zâmbind la finalul cursei, dovedind cât de importantă este medalia pe care a obținut-o pentru România.

Totodată, românul a dat dovadă că are puterea unui mare campion și a predat o adevărată lecție de fair-play când s-a dus și l-a felicitat personal pe rivalul chinez care a stabilit un nou record mondial. David Popovici l-a îmbrățișat pe Zhanle Pan, cel care a înregistrat o performanță istorică. La scurt timp după cursă, cei doi au fost surprinși vorbind la marginea bazinului.

Și-a felicitat adversarul care a terminat pe locul întâi

David Popovici a fost foarte fericit la finalul cursei din finala la 100 de metri liber și a vorbit despre performanța pe care a reușit-o dar și despre munca pe care a depus-o pentru a ajunge în acest punct.

„Mă bucur mult. Nu contează că nu e aur, că e de bronz. E medalie olimpică, sunt al 3-lea din lume. Cât de strâns a fost, locul 2 a fost la o sutime de mine, locul 4 tot la o sutime. Am reuşit să fiu mai calm şi mai controlat, dar a fost o experienţă foarte frumoasă.

Mă bucur că am reuşit să nu mă culc pe o ureche şi să o las moale. Sunt foarte bucuros. Cred că cei de acasă nu îşi dau seama cât de mult poţi să munceşti pentru o sutime. Munceşti ani şi ani de zile! Înseamnă sacrificii nenumărate, o echipă foarte bună în jur. Felicitări chinezului care a spulberat recordul mondial, sigur o să ne mai întâlnim!”, a declarat David Popovici, conform TVR.

David Popovici a cucerit medalia de bronz în proba de 100 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici s-a clasat al treilea și a cucerit medalia de bronz, cu un timp de 47,49 la proba de 100 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris.
Medalia de aur a fost câștigată de chinezul Pan Zhanle, care a scos un timp de 46,40 și a stabilit un nou record mondial în proba de 100 metri liber.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Arestat preventiv pentru că și-a agresat sexual fiica vitregă

Un bărbat de 35 de ani, din localitatea Cornești, județul Dâmbovița, a fost arestat preventiv, pentru că și-a agresat sexual fiica vitregă, în vârstă...

Marcel Ciolacu: Prioritatea noastră este salvarea oamenilor

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Cătălin Predoiu şi Raed Arafat au ajuns și duminică la Slobozia Conachi Mii de gospodării sub ape, în sute de case...

BMW recheamă 1,5 milioane de mașini din cauza unui defect la frâne, afectând profitul pe 2024

BMW a anunțat rechemarea a 1,5 milioane de vehicule din cauza unui defect la sistemul de frânare, ceea ce va afecta semnificativ profitul companiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă