12.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportAlte sporturiAlex Creț, în vârstă de doar 22 de ani, s-a calificat în...

Alex Creț, în vârstă de doar 22 de ani, s-a calificat în optimile de finală Judo, categoria 90kg

Alex Creț a obținut o victorie remarcabilă la Jocurile Olimpice de la Paris, calificându-se în optimile de finală ale categoriei 90 kg în judo.

Alex Creț, în optimi la Jocurile Olimpice de la Paris

Judoka român, în vârstă de 22 de ani, l-a învins prin ippon pe maghiarul Krisztian Toth, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021. Creț a tranșat lupta în „golden score”, demonstrându-și abilitățile și determinarea.

Acesta este debutul său la Jocurile Olimpice, iar în optimile de finală îl va înfrunta pe brazilianul Rafael Macedo, care a câștigat în fața olandezului Noel van’t End, fost campion mondial.

Judo, o artă marțială originară din Japonia, a fost inclusă în programul olimpic începând cu Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964. De atunci, acest sport a câștigat o popularitate considerabilă și a devenit o competiție captivantă la fiecare ediție a Jocurilor Olimpice.

Cunoscut pentru tehnicile sale de aruncare, imobilizare și strangulare, judo este nu doar o competiție sportivă, ci și o demonstratie a disciplinei, respectului și strategiilor complexe.

Judo-ul a fost inclus ca sport olimpic pentru prima dată la Tokyo 1964, când Japonia a fost gazda Jocurilor Olimpice.

De la început, judo-ul a fost recunoscut pentru impactul său cultural și sportiv. În acea perioadă, competiția a fost limitată la bărbați, iar competiția feminină a fost introdusă abia în 1992, la Barcelona.

De atunci, judo-ul a continuat să fie un sport esențial la Jocurile Olimpice, cu sportivi din întreaga lume competiționând pentru medalii și prestigiu.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă