19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialSeful Politiei municipiului Arad s-a pensionat pe motiv de boala

Seful Politiei municipiului Arad s-a pensionat pe motiv de boala

Comandantul Politiei Municipiului Arad, comisarul-sef Gheorghe Tica, s-a pensionat, locul lasat liber de acesta urmand a fi scos la concurs. Anul acesta, el a fost implicat intr-un scandal, dupa ce, intr-o conferinta de presa organizata in biroul primarului din resedinta judetului, Gheorghe Falca, a prezentat date cu privire la stadiul solutionarii unui dosar de cercetare penala.
Este vorba de cauza constituita in urma unei sesizari facute de edilul-sef cu privire la modul in care au fost scoase peste 20 de calculatoare din scoli si transportate in sediile PSD pentru desfasurarea alegerilor interne din partid. Tica a cerut dosarul de la cel care se ocupa de cercetari si, in loc sa-l duca la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad, unde era asteptat, l-a dus in biroul primarului Falca.
Mai mult, comisarul-sef a relatat si presei despre unele declaratii aflate la dosar, una dintre acestea apartinand directorului unei institutii de invatamant. Dupa acest moment, Tica a parasit biroul primarului, dar fara documente, care au ajuns in fata ziaristilor, in loc de Parchetul de pe langa Judecatoria.
Pentru gestul facut, Falca l-a acuzat pe politist de “servilism politic” si a cerut demisia acestuia din functia de comandant. Totodata, edilul a sesizat telefonic si Ministerul Administratiei si Internelor. Comisarul-sef s-a internat, ulterior, intr-un spital din Timisoara, fiind suspectat de diabet zaharat.
Surse din Politia aradeana au spus ca Tica a intentionat sa se pensioneze pe motiv de boala, dupa incidentul din biroul primarului. De asemenea, impotriva acestuia a fost declansata o ancheta a Inspectoratului General al Politiei Romane.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă