13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSocialMeteoVremea va fi caniculară în următoarele zile, cu temperaturi maxime de 36...

Vremea va fi caniculară în următoarele zile, cu temperaturi maxime de 36 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat caniculă, disconfort termic și temperaturi de până la 36 de grade

Azi și mâine, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi, condiţii în care disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura maximă nu va depăși 36 de grade, iar cea minimă nu va coborî sub 17 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Luni și marți, vremea se va menţine caniculară şi disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge, din nou, pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară şi la începutul nopţii când va creşte probabilitatea pentru perioade cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice, respectiv averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Meteorologii au emis sâmbătă o o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat, valabilă, duminică şi luni, în 12 judeţe şi municipiul Bucureşti.

Sunt vizate de atenţionarea meteorologică judeţele: Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Călăraşi şi Capitala.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă