18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024

Breviar

Strat de zapada de 40 de centimetri

VALEA MARE. Stratul de zapada masoara 40 de centimetri la Valea Mare, localitate din judetul Bistrita-Nasaud, situata la poalele Muntilor Rodnei. Dispecerul de serviciu de la Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) a declarat ca si la Romuli, respectiv Rodna, zapada are o grosi-me de 25 de centimetri, in timp ce la Telciu si Piatra Fantanele aceasta masoara 23 de centimetri.
Potrivit sursei citate, temperaturile inregistrate in noaptea de luni spre marti au fost pozitive, osciland intre plus 1 si plus 2 grade Celsius, ceea ce ar putea duce la topirea zapezii si o crestere a debitelor pe raurile care tranziteaza judetul. Deja, la Nepos, pe Somesul Mare, s-a inregistrat o crestere a cotelor cu 5 centimetri.

Centru de Creatie Populara, spart de hoti

TRGU-MURES. Aparatura electronica de peste 120 de milioane a fost sustrasa din sediul Centrului Judetean de Creatie Populara Mures. Furtul a fost constatat de angajatii institutiei subordonate Consiliului Judetean, ieri dimineata, la reluarea serviciului dupa vacanta de Anul Nou.
„Au intrat pe un geam din spate, pe terasa de la biroul directorului. Au smuls sistemul de alarma de la curent, l-au trantit jos si l-au distrus, ne-au taiat lacatele de la Contabi-litate si au scos de acolo doar aparatura noua”, a declarat contabilul-sef al Centrului, Maria Iosib.
Potrivit sursei citate, printre lucru-rile sustrase se numara un televizor color, doua combine muzicale, trei calculatoare, o masina de gaurit si un aspirator.

Incendiu din cauza unui artificiu

BISTRITA. Bunuri in valoare de 10 milioane de lei vechi au fost distruse, luni, intr-un incediu care a izbucnit de la un artificiu aruncat pe geamul de la balcon al unui apartament din municipiul Bistrita de catre o persoana necunoscuta. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, inspectorul Simona Chindea, a afirmat ca incidentul s-a petre-cut pe strada Tudor Vladimirescu. Oamenii legii au fost sesizati, la pranz, ca in apartamentul lui Ioan S. a izbucnit un incendiu de la un artificiu provenit din strada, care a fost aruncat in apartament pe geam. Politistii au inceput o ancheta, dar nu au descoperit inca autorul faptei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă