9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialAmenzi pentru necolectarea deseurilor

Amenzi pentru necolectarea deseurilor

Cele 46 de controale efectuate de Directia Apelor Dobrogea-Litoral in cursul lunii septembrie la institutiile publice si societatile comerciale au urmarit respectarea de catre persoanele juridice sau fizice a legilor si reglementarilor in vigoare din domeniul gospodaririi apelor.

Inspectorii DADL au mai urmarit siguranta barajelor si altor constructii hidrotehnice. Amintim ca inspectorii DADL participa, in multe cazuri, la actiuni de control impreuna cu reprezentantii Inspectiei de Stat a Apelor si Garzii Nationale de Mediu. De la inceputul anului 2006 au fost efectuate 1.824 controale, in urma carora au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 94.500 lei noi. Mai mult, DADL, ca administrator al domeniului public al plajelor, ii revine si activitatea de control pe intreg sectorul de plaja cuprins intre Navodari si Vama Veche, in sezonul estival. Astfel, Directia Apelor Dobrogea-Litoral a aplicat, in cursul verii, amenzi operatorilor de plaje S.C. Romned Port Operator S.A. si Fundatia Revolutionarilor „Tomis 22”. S.C. Romned Port Operator S.A. a primit din partea inspectorilor Directiei doua amenzi in valoare de 10.000 RON, una fiind pentru necolectarea deseurilor de pe plaje, iar cea de-a doua se refera la nerealizarea in termen a masurilor dispuse. Inspectorii D.A.D.L. au mai sanctionat si Fundatia Revolutionarilor „Tomis 22” pentru ca desfasoara activitate economica pe suprafata de plaja inchiriata unui operator.
Amenda este in valoare de 10.000 RON, iar Fundatia Revolutionarilor „Tomis 22” a fost actionata in instantta pentru eliberarea suprafetei de plaja ocupate abuziv.
In acelasi timp, in aceasta luna, reprezentantii Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor vor face verificarea starii tehnice a constructiilor hidrotehnice in bazinul hidrografic Dobrogea Litoral.
Vor fi verificate stocurile de materiale si mijloacele de interventie operativa, planurile de aparare impotriva inundatiilor, modul de functionare al fluxului informational pentru apararea impotriva inundatiilor si modul in care autoritatile publice locale cunosc atributiile care le revin pentru gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă