21 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăDecizii cruciale la Guvern: PSD și PNL stabilesc taxele și impozitele pentru...

Decizii cruciale la Guvern: PSD și PNL stabilesc taxele și impozitele pentru 2025

De anul viitor, ar putea fi eliminate facilitățile fiscale pentru angajații din IT, agricultură și industria alimentară

Liderii PSD și PNL au discutat, luni, la Guvern, pachetul de măsuri fiscal-bugetare, care va intra în vigoare din ianuarie 2025. Ministrul Finanțelor trebuie să vină cu forma finală, în fața Coaliției de guvernare, până pe 1 septembrie.

Până pe 15 octombrie, Guvernul României trebuie să transmită la Bruxelles un plan de măsuri fiscal-bugetare, pe baza cărora va negocia reducerea deficitului bugetar pentru următorii 7 ani.

În ceea ce privește TVA, analiza prezentată de Marcel Boloș arată că acesta va scădea cu 5% pe an în următorii 5 ani, astfel încât România să ajungă la un TVA de 10%, într-o perioadă de 5 ani.

Un procent de 75% din banii împrumutați de România sunt pentru investiții, astfel că aproximativ 2,6% din deficitul bugetar înregistrat pe primele 5 luni ale acestui an, vine din investiții, spune ministrul Boloș.

In prima jumătate de an, aceste investiții au depășit 47 de miliarde de lei, doar în luna iulie au ajuns la 11 miliarde de lei.

Datele centralizate de experții de la Ministerul Finanțelor arată că, până la finalul anului, valoarea totală a investițiilor va fi de 110 miliarde de lei.

În ședința de Coaliție, ministrul Finanțelor a prezentat și datele, după discuția de săptămâna trecută cu experții Comisiei Europene. Patru state europene ar putea intra în procedură de deficit excesiv. Este vorba despre Franța, Italia, Ungaria și Polonia.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Crimă în Vaslui pentru o bucată de pământ. A fost lovit cu o secure

Un conflict legat de o bucată de pământ s-a soldat cu o crimă în județul Vaslui. Un bărbat de 62 de ani, cunoscut pentru...

O nouă avertizare cod roșu, exact în zonele lovite de viituri. O parte din județul Tulcea va fi sub cod portocaliu

Codul roșu de inundații pe râuri din Galați și Vaslui a fost prelungit până luni Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, de duminică,...

Trafic rutier închis pe 3 drumuri naționale și 9 drumuri județene, în zonele inundate

Viiturile au afectat grav mai multe localităţi din Galați și Vaslui şi au dus la blocarea temporară a unor drumuri judeţene şi naţionale Localităţile afectate...
Ultima oră
Pe aceeași temă