17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSocialEvenimentHaos în Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SEAP. "Pană informatică!"

Haos în Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SEAP. „Pană informatică!”

Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) se confruntă astăzi cu dificultăți semnificative de funcționare, conform unui anunț de pe LinkedIn al lui Marian Murguleț, CEO al Trencadis.

Murguleț a semnalat o „pană informatică” majoră care a generat „haos generalizat” în procedurile de depunere de astăzi.

Oficialii din Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) au confirmat că se lucrează intens pentru remedierea problemelor tehnice.

Ce spune oamenii în comentarii

„Coincidență sau nu, haosul din SEAP de azi a coincis cu data limită de depunere a ofertelor pentru proceduri de atribuire cu valori foarte mari și, tot coincidență sau nu, nu a fost decalat termenul limită de depunere, similar cu alte zile în care SEAP a avut astfel de inconsistențe în operare. Nu îmi aduc aminte vreo situație similară de peste 10 ani.

Ultima a găsit în off-side toți potențialii ofertanți, mai puțin unul, pentru reabilitarea tuturor liniilor de tramvai dintr-un municipiu”, spune Mihai Samarghitan, expert achiziții publice la SC Public Procurement Specialists SRL.

Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) este platforma națională destinată gestionării și centralizării proceselor de achiziții publice în România.

Creat pentru a spori transparența și eficiența în achizițiile publice, SEAP este un instrument esențial pentru administrația publică și pentru companiile care participă la licitațiile publice.

SEAP a fost lansat în anul 2006 cu scopul de a facilita și standardiza procesul de achiziții publice în România.

Implementarea acestui sistem electronic a venit ca răspuns la necesitatea de a reduce birocratia, de a combate corupția și de a asigura o mai mare transparență în cheltuirea fondurilor publice.

Prin SEAP, se urmărește îmbunătățirea accesului la informații și creșterea competitivității în rândul furnizorilor și contractorilor.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Studiu: Clienții băncilor românești sunt mai puțin loiali decât media europeană

Un studiu realizat de compania de consultanță în management Kearney arată că 73% dintre clienții băncilor europene și-au păstrat contul principal la aceeași instituție...

Parma cere o sumă uriașa pentru Dennis Man!

Evoluțiile excepționale ale lui Dennis Man în Serie A atrag atenția marilor cluburi europene, care sunt gata să plătească o sumă record pentru a-l...

Dani Olmo s-a accidentat! Cât va lipsi mijlocașul Barcelonei

Barcelona a primit o lovitură neașteptată, după ce Dani Olmo, unul dintre cei mai scumpi jucători transferați în această vară, s-a accidentat și va...
Ultima oră
Pe aceeași temă