-1.3 C
București
duminică, 5 ianuarie 2025
AcasăSănătateCornel Brotac: „Munca m-a făcut să creez un echilibru în viața mea”

Cornel Brotac: „Munca m-a făcut să creez un echilibru în viața mea”

Acum are certitudinea că profesia de medic și chemarea spre preoție au contribuit la ceea ce a devenit azi. Omul-misionar a cărui deviză este una clară – aceea că trebuie să-i vindece pe semenii săi.

“Denumirea de Brotac vine de la numele meu de familie. Când m-am întors în anul 2006 din America și am pus bazele acestei societăți eram într-o ușoară pană de idei. Trebuia să căutăm o siglă, să căutăm o denumire și am avut o revelație, aceea că ar fi ideal ca brotăcelul să fie imaginea mea, având în vedere că acesta îmi este numele.

Brotăcelul, pentru cine nu știe, simbolizează ceva curat, în permaneță verde și în permanentă mișcare. Așa s-a născut Clinica Brotac…

Mi-am dezvoltat energia în timp. Am încercat să am un regim de viață cât de cât echilibrat. La început, atunci când am pus bazele acestei afaceri, totul era foarte greu… Știm că orice început este mai greu. O astfel de carieră necesită foarte multe resurse și atunci a trebuit să aloc foarte multe resurse. Am pornit din Oltenița, acolo am pus bazele unui cabinet medical într-un bloc, la parter, după ce m-am întors din America.

Cât am fost acolo, pe alte meleaguri, am gândit societatea care urma să se numească Brotac. Prima dată am fost în America în anul 2001, într-o vacanță cu familia. Acolo am fost influențat și sfătuit de prieteni să fac acest pas și să îmi doresc să obțin mult mai multe informații și cunoștințe în tot ceea ce înseamnă parte de recuperare medicală. Am studiat la Florida International University, unde m-am format ca medic de recuperare.”

 

Muncă, încredere în propriile forțe și iar muncă

“Ceea ce m-a făcut să creez acest echilibru în viața mea este munca. În perioada de început nu a fost tocmai ușor. Munceam la Oltenița, în cabinetul de acolo, mergeam și în stațiunea balneară Amara, unde lucram asiduu pe recuperare. Aveam ore de recuperare medicală și în Lehliu, iar cumulat, munceam 14 sau 15 ore pe zi. Este drept că ajungeam sleit acasă, însă făceam acest lucru cu hotărâre și cu plăcere. Din păcate, după această perioadă destul de agitată, am descoperit că am probleme cu glanda tiroidă. Așadar, în organismul meu deja se simțea un dezechilibru… Dar mi-am propus să demonstrez că pot și îmi doream să fiu primul medic din familie. Orice om care își dorește cu adevărat ceva trebuie să lupte. Cu siguranță va reuși dacă va visa departe. Oricât de multe greutăți ar întâmpina, trebuie să le depășească și să țintească sus!”

 

Tratament bioregenerator, non invaziv

„Aceasta este singura clinică de recuperare care are contract cu Casa de Asigurări. Am deschis și Brotac Medical Exclusive, strict pe parte de recuperare medicală sportivă pentru copii și adulți.

La Brotac Medical Center am pornit de la servicii de recuperare medicală, recuperare de medicină fizică și balneologie (așa cum este denumirea completă a specialității) și ulterior am adăugat îngrijire medicală la domiciliu. Am avut contracte în mai multe județe din țară și, pe parcurs, am dezvoltat medicina de familie, ambulator de specialitate pe mai multe specialități care sunt oarecum legate de partea de recuperare. Suntem printre primele trei centre de recuperare din București, suntem apreciați și avem un feedback foarte bun din partea pacienților noștri.

Ne ocupăm de partea de imagistică, facem ecografie musculo-scheletală, am adăugat partea de ozonoterapie, am venit cu ceva nou în România care se numește prolozone, un medicament 100% natural care, în contact cu ozonul, devine optim pentru stoparea procesului degenerativ la nivelul articulațiilor și ajută la refacerea cartilagiilor. Voi aminti și de PRP, sau Terapia Vampir, pe care o știm deja ca fiind vedetă în partea de estetică, însă acum poate fi folosită cu succes și în recuperare. PRP este o terapie benefică pentru combaterea artrozei și combinată cu un tratament de fizioterapie și chinetoterapie are rezultate fabuloase. Terapia a fost creată de Sfântul Luca al Crimeei, în perioada interbelică. Acesta era medic, lucra cu răniții de pe front care ajungeau destul de greoi la spital în acele vremuri. Astfel, apăreau plăgi suprainfectate, iar Sfântul Luca al Crimeei a scris primul tratat în chirurgia aseptică. Așadar, el este cel care a pus bazele acestei terapii. La curs am învățat despre el și, deși în ziua de azi știința ignoră încă religia, eu cred că Dumnezeu are un rol important în tot ce înseamnă vindecare. Eu sunt preot misionar. Să fii preot este o responsabilitate foarte mare. Aparțin de Episcopia Alexandriei, însă acum slujesc la mai multe mănăstiri, dar și la o biserică-monument care se află lângă locuința mea.”

 

Patologia coloanei, o boală care ar putea fi prevenită

“Cea mai mare problemă la ora actuală o reprezintă patologia coloanei. Scolioze, lordoze, cifoze care netratate la timp deshidratează coloana și se ajunge la hernii. Faptul că stăm foarte mult cu nasul în telefoane nu face decât să creeze acestă cifoză. Cea mai mare problemă în România este că nu facem prevenție. Noi avem o fundație și cu ceva ani în urmă am făcut un pas către rezolvarea acestei probleme. Am încheiat un protocol cu inspectoratul școlar la nivelul Bucureștiului și am avut permisiunea să intrăm în școli și să consultăm în mod gratuit copiii de la clasa pregătitoare, până în clasa a-VIII-a. Peste 30% dintre copii au probleme posturale. Ceea ce nu înțelegem este că organismul este un lanț cinematic și dacă nu ajungem în fază primară la medic totul va degenera. Medicul pediatru trebuie să fie foarte atent. Copiii de azi sunt foarte sedentari, iar calculatorul, tableta și telefonul sunt nocive. Nici alimentația nu mai este ce a fost cândva, iar aportul de nutrienți, minerale și vitamine sunt scăzute. În România ar trebui să se pună mai mult accent pe vitamine. La noi foarte puțini doctori își evaluează pacienții în funcție de viatamina D, care are un rol esențial în funcționarea optimă a organismului.

 

Avem corp, avem minte și avem și suflet…

“Mama este foarte credincioasă, ne-a acordat mie și surorii mele multă dragoste și afecțiune. Apropierea de Dumnezeu am aflat-o tot de la mama. Ea este nelipsită de la liturghia de duminică. De-a lungul vieții mele lucrurile au căpătat o turnură care m-a făcut să înțeleg că totul pe aceasă lume este o misiune. Pentru fiecare dintre noi există o misiune și am avut norocul să descopăr acest lucru la o vârstă fragedă.”

„Sunt nelipsit de la conferințe pe teme medicale de recuperare. M-am întors din SUA, am absolvit cursul de ozonoterapie, am cunoscut tot ceea ce înseamnă prolozone, iar în iunie sunt invitat ca membru al Asociației americane de ozonoterapie, un privilegiu de altfel, care-mi oferă posibilitatea de a aprofunda tot ceea ce înseamnă infiltrații la nivelul coloanei cervicale și lombare cu PRP și prolozone. În România am tratat peste 250 de persoane cu PRP, iar feedback-ul este excelent.”

 

Cele mai citite

Biden a trimis Congresului SUA spre aprobare un ajutor militar de 8 miliarde de dolari pentru Israel

Administraţia Biden a notificat Congresul SUA despre un acord de 8 miliarde de dolari cu Israelul, transmite Axios. Pachetul include rachete AIM-120C-8 AMRAAM, lovituri de...

Tottenham pierde din nou! 1-2 cu Newcastle. Londonezii ajung la trei înfrângeri în patru etape

Radu Drăgușin a fost schimbat la pauză, iar criza continuă pentru echipa lui Ange Postecoglou. Newcastle își consolidează locul 5 în clasament Tottenham a suferit o...

ANAF anulează automat creanțele fiscale sub 40 de lei

Creanțele restante mai mici de 40 de lei au fost șterse la începutul anului 2025, a transmis Agenția Națională de Administrare Fiscală, informează Ziarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă