18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalPremierul Keir Starmer, după răscoala românilor de la Leeds. "Șocant și rușinos"

Premierul Keir Starmer, după răscoala românilor de la Leeds. „Șocant și rușinos”

Incidentul din cartierul Harehills din Leeds a stârnit un val de violență și haos joi seară, după ce autoritățile au intervenit pentru a prelua copiii unei familii de români. Tensiunile au escaladat rapid, ducând la proteste violente și distrugeri în zonă.

Scene sălbatice la Leeds

Martorii afirmă că părinții copiilor au fost extrem de agitați și vociferați, ceea ce a provocat o reacție puternică din partea comunității locale.

În urma acestui incident, sute de oameni s-au adunat în cartierul defavorizat și au început să manifesteze violent.

Printre acțiunile violente se numără răsturnarea unei mașini de poliție și incendierea unui autocar. De asemenea, polițiștii au fost vizați de pietre și cărămizi și au fost nevoiți să se retragă din zona afectată.

Incidentul a început în jurul orei 17:00, când asistenții sociali au intervenit pentru a prelua cinci minori de la familia respectivă.

Unul dintre copii a suferit o lovitură la cap în timpul intervenției, iar medicii de la spitalul local au contactat imediat protecția copilului, ceea ce a contribuit la escaladarea situației.

Keir Starmer, premierul britanic, reacționează la evenimentele din Leeds

Scenele pe care le-am văzut noaptea trecută au fost șocante și rușinoase. Iar dezordinea de această natură nu își are locul în societatea noastră. Poliția are sprijinul nostru deplin în desfășurarea investigațiilor și în luarea celor mai ferme măsuri posibile împotriva autorilor și în menținerea siguranței publicului,

a transmis un purtător de cuvânt a guvernului britanic.
MAE intervine în scandalul de la Leeds

„În contextul discuțiilor cu cetățenii români, reprezentantul Consulatului General al României la Manchester le-a recomandat ferm acestora să respecte instrucțiunile autorităților locale, să-și păstreze calmul și să realizeze demersurile legale pentru clarificarea situației minorilor în cauză, în conformitate cu legislația aplicabilă, dispozițiile instanței de judecată, în interesul minorilor.  (…)

Din informațiile existente la acest moment, situația minorilor nu a fost anterior adusă la cunoștința consulatului nici de către părinții minorilor, motiv pentru care nu au solicitat asistență consulară, și nici de către autoritățile locale. 

Consulatul General al României la Manchester continuă dialogul cu familia cetățenilor români implicați în acest caz, cu autoritățile locale și cu reprezentanții comunității românești pentru a identifica cele mai bune soluții legale în vederea soluționării situației cetățenilor români minori, în condiții de calm și siguranță”, se arată în comunicat.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă