19 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSocialMeteoAlertă ANM: Cod galben de inundații. 13 județe se pregătesc pentru viituri

Alertă ANM: Cod galben de inundații. 13 județe se pregătesc pentru viituri

ANM a transmis că, începând de vineri, ora 12:00, și până sâmbătă, ora 9:00, a fost emis un cod galben pentru râurile din regiunile Banat, Oltenia și Muntenia, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării acestora.

Atenționarea de cod galben transmisă de ANM vizează râuri din bazinele hidrografice Timiș, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeș și Ialomița, acoperind județele Caraș-Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dolj, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Prahova și Ialomița.

Codul galben indică posibile depășiri ale cotelor de atenție și se concentrează pe riscurile de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și viituri rapide pe râurile mici, cu potențiale inundații locale.

Aceste fenomene sunt de așteptat să aibă o probabilitate și intensitate mai mare în județele Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova, atenționează Administrația Națională de Meteorologie.

Autoritățile recomandă vigilență sporită pentru activitățile expuse la riscul de inundații.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, prognoza hidrologică va fi actualizată, a mai transmis ANM.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă