18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialConfruntari politice in Consiliul Local Onesti

Confruntari politice in Consiliul Local Onesti

Conflictul politic din Consiliul Local Onesti a izbucnit ca urmare a prezentei pe ordinea de zi a doua proiecte initiate de liberalul Mihai Sova, respinse de tabara PSD.

Finantarea proiectelor de mediu a fost respinsa

Spiritele consilierilor s-au incins prima data cand s-a ajuns la initiativa privind finantarea din bugetul local a unor proiecte de mediu, sens in care Mihai Sova a prezentat un Regulament privind procedura de acordare a sprijinului financiar. Insa Raportul de specialitate al Directiei economico-financiare din cadrul Primariei Onesti, prezentat de Nicolae Gabureanu, a atacat proiectul pe motiv ca bugetul local pe 2006 a fost deja stabilit, nefiind prevazute fonduri pentru asemenea investitii de mediu. „Bugetul poate fi rectificat si modificat de Consiliul Local de cate ori este necesar”, a replicat Mihai Sova. Un alt raport de specialitate, al Biroului juridic, intocmit de Robert-Ionut Chiriac, a mers si mai departe, cautand defectele de forma ale proiectului propus de Sova, cum ar fi nestructurarea regulamentului pe titluri, capitole, sectiuni sau articole.

„Rautate, sfidare si politica nedemocratica”

Mihai Sova a ramas stupefiat de motivele invocate de cei care i-au atacat proiectul si a apreciat ca impotrivirea se datoreaza faptului ca initiatorul este el, si nu primarul. „Ca urmare a politicii nedemocratice de la Primarie si de la Consiliul Local Onesti, orice proiect care nu-l are inscris ca initiator pe domnul primar Emil Lemnaru este respins pe aspecte formale, si nu pe fond; orice alta persoana este neagreata – a spus Sova. Impunerea unei taxe de mediu la Onesti obliga Primaria sa cheltuiesc sumele colectate doar pentru activitati pe linie de mediu, iar proiectul meu nu incalca nici un articol de lege. La acest proiect au lucrat si specialistii de mediu din Bacau”. In sprijinul lui Sova au sarit si alti consilieri de la PNL-PD. Discutiile contradictorii au continuat intre consilierii celor doua tabere, iar proiectul a fost respins cu 13 voturi impotriva si doar 7 pentru.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă