18 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSportFotbalOrașul din România care rămâne fără echipă de fotbal. "A fost confirmat"

Orașul din România care rămâne fără echipă de fotbal. „A fost confirmat”

Sportul din Deva se confruntă cu o situație critică, în urma deciziilor politice și a unui control al Curții de Conturi, care au avut un impact semnificativ asupra cluburilor locale.

Deva rămâne fără fotbal

Primăria Deva, sub conducerea actualului primar pesedist Lucian-Ioan Rus, a anunțat retragerea echipei de fotbal din noul sezon al Ligii 3.

Această decizie marchează o lovitură grea pentru sportul local, afectând nu doar fotbalul, ci și alte secții sportive.

Secțiile de handbal feminin, fotbal feminin și futsal și-au redus și ele activitatea, ceea ce reflectă o reducere generală a finanțării și a susținerii sportului în Deva.

Conducerea actuală a primăriei și bătăliile politice au contribuit la această situație.

Lucian-Ioan Rus a câștigat alegerile locale din 9 iunie, învingându-l pe fostul edil Florin Oancea de la PNL, iar schimbarea administrației pare să fi avut un efect perturbator asupra activităților sportive din oraș.

Anunțul fostului ofițer de presă al CSM Deva

„Ceea ce era știut de ceva vreme a fost confirmat luni după-masă, în mod oficial. Puținele handbaliste rămase sub contract cu CSM Deva au fost anunțate, în mod oficial, că echipa de senioare își încetează activitatea. (…) Secția de handbal de la CSM Deva va continua doar la nivel juvenil.

Dacă la handbal se continuă, fotbalul feminin, dar și futsalul și-au încetat activitatea, atât la nivel de seniori, cât și la juniori. La futsal, CSM Deva câștigase Cupa României, iar la fotbal feminin echipa a terminat pe poziția secundă în Liga 3, la primul și ultimul său sezon oficial.

Este oficial că, după futsal, fotbal și handbal feminin, nici echipa de Liga 3 CSM Deva nu se va înscrie în campionatul viitor al Ligii 3. După toate probabilitățile, echipa va fi înscrisă în Liga 4 și se va baza, în special, pe juniori”, a fost anunțul făcut de Amarildo Szekely.

În momentul de față, toate informațiile disponibile indică abandonul echipei de fotbal înainte de începerea noului sezon.

Pe conturile oficiale ale clubului nu au mai apărut actualizări, iar toți fotbaliștii au semnat rezilierea contractelor, confirmând astfel faptul că echipa nu va participa în competițiile viitoare.

Această retragere reprezintă o pierdere semnificativă pentru comunitatea sportivă din Deva și pune sub semnul întrebării viitorul sportului în acest oraș.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă