22.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSocialControversă în selecția conducerii Companiei de Aeroporturi Bucureşti. Fondul Proprietatea anunță...

Controversă în selecția conducerii Companiei de Aeroporturi Bucureşti. Fondul Proprietatea anunță încălcarea prevederilor

Fondul Proprietatea, acționar minoritar la Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), acuză Ministerul Transporturilor de încălcarea legislației privind guvernanța corporativă în selecția viitorului Consiliu de Administrație al CNAB și de neidentificarea unor candidați adecvați.

Acționarii CNAB sunt așteptați să voteze noul Consiliu de Administrație, cu un mandat de 4 ani, în cadrul Adunării Generale programate pe 19 iulie. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii este acționarul majoritar al Companiei de Aeroporturi.

 „Suntem profund îngrijoraţi de implementarea guvernanţei corporative la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), având în vedere nerespectarea legii în procesul de selecţie a Consiliului de Administraţie. În ciuda importanţei critice a CNAB pentru infrastructura de transport a României, procesul nu a respectat prevederile legale cheie, cum ar fi limitarea numărului de funcţionari publici şi includerea unui candidat cu experienţă în audit financiar”,a  declarat Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi Manager de Portofoliu la Fondul Proprietatea, conform Ziarului Financiar.

Fondul Proprietatea cere autorităților să analizeze procesul de selecție

Fondul Proprietatea a observat că majoritatea candidaților de pe lista prezentată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii în discuțiile premergătoare acestei Adunări Generale a Acționarilor nu sunt independenți.

Cinci dintre cele șapte nominalizări par să fie angajați ai instituțiilor publice, depășind astfel limita de maximum două persoane prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 109/2011.

Potrivit lui Meyer, Fondul Proprietatea a comunicat aceste deficiențe și altor părţi interesate de companie şi de procesul de selecţie.

„Este esenţial să avem un Consiliu de Administraţie competent şi credibil pentru a asigura un viitor sustenabil şi de succes pentru CNAB. Fondul Proprietatea solicită autorităţilor competente să analizeze acest proces pentru a asigura conformitatea cu legea şi pentru a proteja interesele tuturor părţilor implicate”, a  mai declarat Johan Meyer, potrivit ZF.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Reacția Dianei Șoșoacă după respingerea candidaturii la alegerile prezidențiale

Diana Șoșoacă a reacționat după ce Curtea Constituțională a României i-a respins candidatura la alegerile prezidențiale. Aceasta își cheamă susținătorii la un miting: „Absolut...

Plaja din Constanța, în top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, în urma recenziilor de călătorie ale turiștilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numărat de câte ori cuvântul „relaxare” a fost menționat...

PSD condamnă decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă

“Dreptul oricărui cetățean de a alege și de a fi ales. CCR Trebuie să explice rapid decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă” București, 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă