11 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăInternaționalDoar 37% dintre democrați mai cred că Biden poate să câștige președinția...

Doar 37% dintre democrați mai cred că Biden poate să câștige președinția SUA

Datele ultimului sondaj efectuat în SUA arată că aproape două treimi dintre democrați sunt de părere cu președintele Biden ar trebui să lase locul altuia, desemnat de Partidul Democrat.

70 % dintre americani și aproape jumătate dintre democrați au recunoscut că nu cred că Biden are capacitatea mentală de a fi președinte. Ultimele date culese arată o creștere semnificativă, față de februarie, când o treime dintre democrați au spus că Biden nu au încredere în abilitățile sale.

Democrații chestionați de instituția de sondaj sunt îngrijorați, în special, de faptul că domnul Biden nu mai poate câștiga alegerile. Doar 37% dintre democrați mai speră să poată câștiga, comparativ cu 72% dintre republicani care au zis că președinte Donald J. Trump ar putea câștiga, notează the New York Times.

Noul sondaj, realizat între 11 și 15 iulie, de Centrul AP-NORC pentru Cercetare pentru Afaceri Publice, are o marjă de eroare de +/- 3%.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Alertă sanitară în zonele inundate: Apa contaminată, un pericol real pentru sănătate

Ministerul Sănătății avertizează populația să consume apă din surse sigure Ministerul Sănătăţii precizează, într-un comunicat de presă că, pentru mai multă siguranţă, apa din reţea...

Guvern: 271 de persoane au fost evacuate și mutate în siguranță

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galați, reuniunea Comandamentului pentru Situații de Urgență în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieții...

Cod roșu de inundații prelungit până duminică la ora 12, în Galați și Vaslui

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a prelungit avertizarea de Cod roşu de inundaţii pentru râuri din bazinele hidrografice Siret şi Prut Azi-noapte,...
Ultima oră
Pe aceeași temă