22.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSocialรŽnmatriculฤƒrile de maลŸini noi din Romรขnia au crescut cu mult peste media...

รŽnmatriculฤƒrile de maลŸini noi din Romรขnia au crescut cu mult peste media europeanฤƒ

รŽn primele ศ™ase luni ale anului 2024, รฎnmatriculฤƒrile de autoturisme noi รฎn Romรขnia au crescut cu 13,4% comparativ cu aceeaศ™i perioadฤƒ a anului precedent, ajungรขnd la 83.505 unitฤƒศ›i, scrie ZF.

La nivelul Uniunii Europene, numฤƒrul รฎnmatriculฤƒrilor de maศ™ini noi a crescut cu 4,5%, atingรขnd 5.683.843 unitฤƒศ›i, conform datelor publicate joi de ACAROM ศ™i ACEA.

Conform clasamentului, Romรขnia รฎศ™i menศ›ine poziศ›ia a 14-a รฎn UE รฎn funcศ›ie de numฤƒrul รฎnmatriculฤƒrilor de maศ™ini noi pentru prima jumฤƒtate a anului 2024.

Din totalul de 83.505 unitฤƒศ›i, 5.773 sunt autoturisme noi cu propulsie complet electricฤƒ, รฎn scฤƒdere cu 17,9% faศ›ฤƒ de aceeaศ™i perioadฤƒ din 2023, รฎn timp ce 29.208 unitฤƒศ›i au propulsie hibridฤƒ, รฎnregistrรขnd o creศ™tere de 39,5% an/an.

รŽnmatricularea de maศ™ini electrice a crescut

รŽn Uniunea Europeanฤƒ, din totalul autoturismelor รฎnmatriculate, 712.637 unitฤƒศ›i au fost full electrice (plus 1.3%), ศ™i 2.053.365 unitฤƒศ›i cu propulsie hibridฤƒ (plus 16,64%).

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

ศ˜oferii vor avea la dispoziศ›ie 24 de ore pentru a achita taxa, fฤƒrฤƒ a mai fi penalizaศ›i automat Sistemul va fi similar cu cel care...

Marcel Ciolacu atacฤƒ Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei รฎn cazul ศ˜oศ™oacฤƒ

รŽn urma unui val critic la adresa Curศ›ii Constituศ›ionale a Romรขniei cu privire la respingerea candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, Marcel Ciolacu, preศ™edintele...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidenศ›iale. Doi candidaศ›i au fost respinศ™i

Pรขnฤƒ รฎn prezent, pentru alegerile prezidenศ›iale din 2024 din Romรขnia, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ