21.7 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportFotbalGareth Southgate părăsește naționala. "Mulțumesc, Anglia!"

Gareth Southgate părăsește naționala. „Mulțumesc, Anglia!”

Spania a fost, se pare, picătura care a umplut paharul pentru selecționerul Angliei. Gareth Southgate a luat decizia de a se despărți de cei „Trei Lei”: „Mulțumesc, Anglia – pentru tot!”

Gareth Southgate a demisionat din poziția de selecționer al Angliei

Southgate pleacă de la naționala Angliei după ce a pierdut două finale de EURO, ultima fiind cea de duminică, 14 iulie, când „La Roja” a înscris două goluri și învins englezii cu 2-1, o dezamăgire peste care Southgate nu a mai putut trece.

„După 102 meciuri și aproape 8 ani la cârma echipei naționale, Gareth Southgate a decis că nu va mai continua cu cei <Trei Lei>”, se arată în postarea de pe X.

Comunicatul transmis de Gareth Southgate

„A sosit timpul să facem o schimbare şi să deschidem un nou capitol. Finala de duminică de la Berlin împotriva Spaniei a fost ultimul meu meci ca selecţioner al Angliei – Ca un englez mândru, a fost onoarea vieţii mele să joc pentru Anglia şi să conduc selecţionata Angliei.

A însemnat totul pentru mine şi am dat totul

Sunt fan Angliei şi voi fi mereu.

Aştept cu nerăbdare să urmăresc şi să sărbătoresc pe măsură ce jucătorii continuă să creeze mai multe amintiri speciale şi să conecteze şi să inspire naţiunea aşa cum ştim că pot. Mulţumesc, Anglia, pentru tot”, a fost comunicatul transmis de Southgate.

Cine este Gareth Southgate

Gareth Southgate este un fost fotbalist englez și fost manager al echipei naționale de fotbal a Angliei.

Născut pe 3 septembrie 1970 în Watford, Anglia, Southgate și-a început cariera de jucător la Crystal Palace în anii 1990, jucând apoi pentru Aston Villa și Middlesbrough în Premier League.

A fost cunoscut ca un fundaș central solid și un lider în teren.

În cariera sa internațională, Gareth Southgate a jucat pentru echipa națională a Angliei, participând la două Campionate Mondiale (1998 și 2002) și la Campionatul European din 1996, unde a devenit cunoscut pentru penalty-ul ratat în semifinale împotriva Germaniei.

După retragerea sa din activitatea de jucător, Southgate s-a orientat către antrenorat și a obținut succes la Middlesbrough înainte de a prelua funcția de manager al echipei naționale a Angliei în 2016.

Sub conducerea sa, echipa națională a avut rezultate notabile, inclusiv semifinalele Campionatului Mondial din 2018 și finala Campionatului European din 2020.

Favoritul pentru postul de selecționer al Angliei

Graham Potter, fostul antrenor de la Chelsea și Brighton, se află în pole position pentru a deveni noul selecționer al echipei naționale a Angliei, după ce Gareth Southgate a anunțat că va părăsi funcția.

Potter este liber din aprilie 2023, când a fost demis de la echipa londoneză, și pare să fie una dintre cele mai serioase opțiuni luate în considerare de către conducerea federației engleze de fotbal.

Potter se află pe o listă scurtă de 7 potențiali înlocuitori ai lui Southgate, alături de nume sonore precum Eddie Howe, Pep Guardiola, Jurgen Klopp, Mauricio Pochettino, Lee Carsley și Frank Lampard.

Această listă reflectă dorința de a aduce un antrenor cu experiență și cu un palmares solid în fotbalul de top.

Potter și-a dovedit abilitățile în Premier League, având succes la Brighton prin implementarea unui stil de joc atrăgător și eficient.

Anterior, el a condus echipa Ostersunds FK în Suedia, obținând performanțe notabile în Europa League.

Stilul său de antrenament axat pe posesie și creativitate l-ar putea face un candidat atractiv pentru a conduce naționala Angliei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ovidiu Hațegan a luat decizia! Ce se întâmplă cu arbitrul român

Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai cunoscuți arbitri români, a decis să pună capăt carierei sale de arbitru central, la vârsta de 44 de...

Persoanele active de 50-64 de ani, cele mai vulnerabile la dificultăți financiare

Conform unei cercetări recente publicate de Institutul Național de Statistică (INS), persoanele active cu vârste între 50 și 64 de ani sunt cele mai...

Fratele lui Michael Jackson s-a stins din viață. Tito Jackson avea 70 de ani

Tito Jackson, cunoscut pentru contribuțiile sale esențiale la succesul legendarului grup The Jackson Five, a murit duminică, la vârsta de 70 de ani. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă