11 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiFBI lucrează pentru a sparge telefonul atacatorului de la mitingul lui Trump

FBI lucrează pentru a sparge telefonul atacatorului de la mitingul lui Trump

Donald Trump a suferit o ușoară rană la ureche, după o încercare de asasinare a fostului președinte al SUA.

FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind principalul suspect în această tentativă de asasinat.

Crooks era înregistrat ca alegător republican conform registrului electoral al statului.

Investigatorii lucrează pentru a accesa telefonul bărbatului care a tras asupra fostului președinte Donald Trump la un miting în Pennsylvania sâmbătă, notează The Verge.

Tragedia este investigată ca o încercare de asasinat. FBI a declarat într-un comunicat că a obținut telefonul trăgătorului „pentru examinare”.

Oficialii au informat reporterii într-o conferință telefonică duminică, conform The New York Times, că agenții din Pennsylvania nu au reușit să acceseze telefonul.

Acesta a fost trimis la laboratorul FBI din Quantico, Virginia, unde FBI speră să spargă parola, conform Times.

Nu este clar ce marcă de telefon avea Crooks, iar FBI nu a răspuns imediat la solicitarea The Verge pentru un punct de vedere.

Securitatea telefoanelor dă bătăi de cap FBI-ului

În timp ce autoritățile au adesea succes în a accesa telefoanele suspecților – fie prin emiterea unui mandat pentru a accesa copiile de rezervă iCloud ale suspecților, fie prin utilizarea tehnologiilor de spargere a telefoanelor de la terți – ele s-au și confruntat cu companii de tehnologie în legătură cu cererile de a ocoli criptarea dispozitivelor.

În 2015, Apple a refuzat să ajute FBI să ocolească criptarea de pe iPhone-ul unui trăgător din San Bernardino, California, afirmând că pentru a răspunde cererii guvernului, Apple ar trebui să scrie un software personalizat care ar submina securitatea tuturor iPhone-urilor.

FBI a reușit în cele din urmă să acceseze telefonul cu ajutorul unei companii de securitate din Australia.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Crimă în Vaslui pentru o bucată de pământ. A fost lovit cu o secure

Un conflict legat de o bucată de pământ s-a soldat cu o crimă în județul Vaslui. Un bărbat de 62 de ani, cunoscut pentru...

Cod roșu de inundații prelungit până duminică la ora 12, în Galați și Vaslui

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a prelungit avertizarea de Cod roşu de inundaţii pentru râuri din bazinele hidrografice Siret şi Prut Azi-noapte,...

Joe Biden se va preocupa de întărirea Ucrainei pentru restul mandatului

Preşedintele american Joe Biden este "hotărât" să folosească restul mandatului său pentru a întări Ucraina şi se va întâlni cu omologul său Volodimir Zelenski...
Ultima oră
Pe aceeași temă