21.7 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăEconomieAutoFord anunță lansarea unui nou SUV electric, Capri. Cât va costa în...

Ford anunță lansarea unui nou SUV electric, Capri. Cât va costa în România

Ford lansează modelul Capri SUV Coupe iar compania a anunțat că îl va produce în uzina din Koln, alături de noul Explorer, din 2025. Modelul poate fi deja comandat, notează Profit.ro.

Dezvoltat pe platforma MEB de la Volkswagen, noul Ford Capri împărtășește trenul de rulare, bateria și motorizările cu VW ID.5.

Acesta a fost dezvăluit într-un moment în care piața mașinilor electrice trece prin provocări. Ford Capri va completa gama de automobile electrice a companiei în Europa, alături de Mustang Mach-E, Explorer și Puma.

De asemenea, Ford va oferi și vehicule comerciale ușoare, precum Tourneo și Transit Courier, produse la Craiova.

Designul noului Capri aduce aminte de celebrul coupe de acum aproximativ 60 de ani, dar cu diferențe majore, transformându-l într-un SUV cu linii coupe.

La lansare, Ford Capri va fi disponibil în culorile Vivid Yellow și Blue My Mind.

Autonomia pentru versiunea cu tracțiune spate Extended Range este de 627 km, având un motor de 286 CP și o baterie de 77 kWh, care se poate încărca de la 10 la 80% în 28 de minute la o stație DC. Versiunea AWD, cu două motoare, utilizează o baterie de 79 kWh și are o putere maximă de 340 CP.

Prețul pentru România, cu finanțare prin Rabla Plus, este de 41.900 de euro pentru Capri Extended Range cu tracțiune spate și 286 CP.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Importurile de gaze ale României au crescut cu aproape 6%, în primele şapte luni din 2024

Producţia de gaze s-a majorat cu 1,4% anul trecut România a importat, în primele şapte luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de...

Doi bărbați au murit după ce mașina în care se aflau a intrat într-un copac

Doi bărbați au decedat în noaptea de duminică spre luni, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un copac. În urma impactului,...

Parma cere o sumă uriașa pentru Dennis Man!

Evoluțiile excepționale ale lui Dennis Man în Serie A atrag atenția marilor cluburi europene, care sunt gata să plătească o sumă record pentru a-l...
Ultima oră
Pe aceeași temă