18.9 C
București
joi, 12 septembrie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump nu mai are restricții pe Facebook și Instagram

Donald Trump nu mai are restricții pe Facebook și Instagram

Restricţiile de pe Facebook şi Instagram care îl vizau pe Donald Trump au fost anulate. Este vorba despre ultimele restricţii care presupuneau monitorizarea conturilor.

Meta a ridicat restricţiile finale privind conturile de Facebook şi Instagram ale lui Donald Trump în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din SUA din noiembrie, potrivit BBC.

Conturile fuseseră suspendate în 2021

Conturile fostului preşedinte al SUA au fost suspendate în 2021, după ce Trump i-a lăudat pe susţinătorii care au luat cu asalt Capitoliul SUA pe 6 ianuarie.

Conturile lui Trump, care împreună au peste 60 de milioane de urmăritori, au fost reinstalate în 2023, dar au făcut obiectul unei monitorizări suplimentare, care acum a fost eliminată, a anunţat Meta.

Meta a explicat că are responsabilitatea de a permite exprimarea egală în politică

De când s-au întors pe platformele Meta, conturile lui Trump au publicat detalii despre campania electorală şi mesaje politice, inclusiv atacuri la adresa rivalului Joe Biden.

Totuşi, Trump comunică în special pe Truth Social, o platformă de socializare pe care o deţine.

VIDEO: Donald Trump, din nou pe Twitter

Twitter a restabilit contul lui Donald Trump sâmbătă, după ce un sondaj realizat de noul proprietar Elon Musk a arătat că o majoritate strânsă a votat în favoarea acestuia, în ciuda faptului că fostul președinte american a indicat mai devreme în cursul zilei că nu are niciun interes să revină pe Twitter.

„@realDonaldTrump” s-a întors pe Twitter.

Noul proprietar al platformei, Elon Musk, a anunțat sâmbătă seara târziu că ridică interdicția asupra contului lui Trump, în ciuda faptului că fostul președinte american nu prea îl mai interesează platforma.

„Am auzit că Musk mă va debloca pe Twitter. Nu mă interesează asta acum”, a spus Trump.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

MAE a transmis o atenționare de călătorie pentru Charleroi, Belgia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Belgia, întrucât joi este programată o grevă pe aeroportul Charleroi, care va afecta...

MAE a transmis o atenționare de călătorie pentru Charleroi, Belgia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Belgia, întrucât joi este programată o grevă pe aeroportul Charleroi, care va afecta...

Rusia și China și-ar uni forțele dacă ar fi amenințate de SUA

Rusia a declarat miercuri că parteneriatul său cu China nu este îndreptat împotriva unor terţe ţări, dar că cele două puteri ar putea să-şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă