15.1 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSocialAdministratieNoi măsuri anti-evaziune: Ministrul Finanțelor va instala nouă scanere de mărfuri până...

Noi măsuri anti-evaziune: Ministrul Finanțelor va instala nouă scanere de mărfuri până la finalul anului

Scanerele de mărfuri vor fi funcționale în acest an și vor ajuta la lupta împotriva contrabandei și a evaziunii fiscale

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că s-a lucrat la un plan de investiţii pentru Autoritatea Vamală, care urmează să fie pus în consultare.

”Am avut o şedinţă de lucru cu echipa Autorității Vamale Române, în care am discutat despre stadiul celor mai importante proiecte la care lucrăm, pentru combaterea contrabandei şi a evaziunii fiscale.”

Marcel Boloș a ținut să precizeze că, ”pe lângă cele din Albiţa şi Giurgiuleşti, vom avea un scaner funcţional la Siret până la finalul verii, urmând ca la sfârşitul anului, în vămile din România să funcţioneze deja, simultan, 9 astfel de dispozitive”.

În afară de aceste scanere pentru mărfuri, se discută și despre documentaţia aferentă e-Sigiliu. Vor fi achiziționate 2.000 de sigilii, care vor fi puse în funcţiune de la 1 ianuarie, anul viitor.  Prin sistemul naţional RO e-Sigiliu, vor putea fi determinate puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri. Totodată, se va realiza și Centrul Naţional de Analiză Imagistică Vamală, finanţat prin PNRR, unde se vor analiza datele obţinute prin intermediul aparatelor de scanat, a menționat ministrul Boloș.

Bugetul de investiţii pentru perioada 2025-2030 va fi de aproximativ 1 miliard de lei.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Polonia face investiții majore în bazele militare americane din țară

Polonia continuă să investească în bazele militare în care sunt dislocaţi militarii americani, plănuind ca, în 2025, să aloce 200 de milioane de dolari...

Inteligența Artificială de pe Samsung va opera și în limba română

Samsung va extinde suportul pentru Galaxy AI, incluzând noi limbi, printre care și limba română. Inteligența Artificială de pe Samsung va opera și în limba...

Rezultate Liga Campionilor: FC Barcelona-Bayern Munchen 4-1/Manchester City- Sparta Praga 5-0

FC Barcelona a învins-o pe Bayern Munchen cu 4-1, miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a treia a Ligii Campionilor la...
Ultima oră
Pe aceeași temă