4.4 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSocialTrend periculos pe TikTok: Tinerii fac farse la 112 pentru bani

Trend periculos pe TikTok: Tinerii fac farse la 112 pentru bani

Provocările pe TikTok scapă de sub control: Tinerii fac glume și țin ocupată linia 112

Utilizatorii Tik-Tok au descoperit un nou mijloc de a face farse, apelând numărul de urgență 112. Aceștia cer bani de la alți utilizatori ai platformelor de socializare, pentru plata unor amenzi. Asta, în timp ce viața multor oameni depinde de apelul la 112.

Analistul economic, Adrian Negrescu, a declarat pentru Digi24 că „singurul moment în care poate interveni banca, este atunci când se vorbește despre spălarea banilor și când există suspiciuni rezonabile că banii respectivi, vin dintr-o zonă de infracționalitate și au o valoare de peste 10 mii de euro.”

Legislația din România prevede că „alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, se pedepsește cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe poate fi sancționată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunității”.

Anul trecut au fost 10 milioane de apeluri la 112, jumătate dintre acestea fiind alerte false. Poliția Română trage un semnal de alarmă și spune că apelarea nejustificată a numărului 112, poate costa viața unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent sau, mai grav, fals, pe linie poate aștepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor.


Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Vot istoric: Alegeri prezidențiale în Republica Moldova și referendum pentru viitorul european

Zeci de mii de moldoveni vor vota și din România, unde sunt deschise 16 secții de votare Secțiile de votare s-au deschis la ora 07.00,...
Ultima oră
Pe aceeași temă