23.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăInternaționalVacanțele din Europa s-au scumpit în 2024. Japonia, mai accesibilă față de...

Vacanțele din Europa s-au scumpit în 2024. Japonia, mai accesibilă față de anul trecut

Vacanțele în Europa s-au scumpit în medie cu 4% anul acesta, conform unei analize realizate de o companie de tranzacționare pe bursele internaționale. Pe de altă parte, un concediu în Japonia este acum mai ieftin.

Printre cele mai afectate destinații se numără Spania, unde orașele Madrid și Galicia au înregistrat cele mai mari creșteri de prețuri la vacanțe în 2024. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere că Spania este una dintre cele mai populare destinații pentru turiștii români, fiind apreciată pentru peisajele sale, cultura bogată și plajele deosebite.

În Europa de Est, creșterile de prețuri sunt și mai accentuate.

România, Serbia și Croația au înregistrat creșteri de aproximativ 8% pentru vacanțele din acest an. Așadar, vacanțele în țară și în regiune devin din ce în ce mai costisitoare.

Însă, cea mai semnificativă scumpire se resimte în Turcia, unde prețurile pentru cazare, mese și transport au crescut cu 70%.

Vești bune pentru cei care doresc să exploreze destinații mai exotice.

Japonia devine mai accesibilă în acest an, cu o scădere de 11% a costurilor de vizitare față de 2023, datorită devalorizării monedei japoneze.

Această reducere de preț a contribuit la un număr record de turiști, peste trei milioane de oameni vizitând „Țara Soarelui Răsare” doar în luna martie.

Astfel, deși vacanțele în Europa și Turcia devin mai scumpe, Japonia oferă o alternativă mai accesibilă pentru aventurierii din întreaga lume.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Câștigarea păcii în Ucraina

Dacă Ucraina dorește să adere la UE, va trebui, ca parte a criteriilor de aderare, să implementeze aproximativ o sută de mii de pagini...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

Jumătate dintre români nu economisesc pentru bătrânețe, avertizează economiștii

Aproximativ 50% dintre români nu au economii pentru pensie, o realitate alarmantă, avertizează economistul Radu Crăciun, într-un interviu acordat HotNews. Această situație este cauzată, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă