6.8 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăInternaționalGest de solidaritate: Președintele Liberiei își taie salariul cu 40%

Gest de solidaritate: Președintele Liberiei își taie salariul cu 40%

Președintele Joseph Boakai își reduce salariul, în semn de solidaritate cu poporul liberian

Joseph Boakai a dezvăluit că salariul său anual este de 13.400 de dolari, iar diminuarea îl va lăsa cu doar 8.000 de dolari în buzunar.

Joseph Boakai vrea să creeze un precedent pentru „guvernarea responsabilă” și să demonstreze „solidaritate” cu liberienii, transmite BBC, preluând un comunicat al Biroului prezidențial.

Salariile guvernamentale au fost supuse unei examinări intense, după ce liberienii s-au plâns de creșterea costului vieții. Aproximativ unul din cinci liberieni trăiește cu mai puțin de 2 dolari (1,70 lire sterline) pe zi, în statul vest-african.

Mișcarea lui Boakai este similară cu cea a predecesorului său, George Weah, care și-a redus salariul cu 25%.

Anderson D Miamen, de la organizația non-profit Centrul de Transparență și Responsabilitate din Liberia, a declarat că reducerea salariilor făcută de președinte este „bine-venită”, în condițiile în care bugetul Biroului prezidențial este, în acest an, de aproape 3 milioane de dolari..

„Sperăm că publicul va vedea în mod clar unde vor ajunge deducerile și cum vor fi folosite, pentru a avea un impact pozitiv asupra vieții oamenilor”, a spus Miamen pentru BBC.

Săptămâna trecută, mai mulți parlamentari s-au plâns că nu și-au primit mașinile oficiale, de care aveau nevoie pentru a-și îndeplini atribuțiile. Ca formă de protest, ei s-au prezentat în Parlament în tuk-tuk-uri, cunoscute local sub numele de keh keh, un mod de transport comun pentru liberienii obișnuiți.

Joseph Boakai a preluat mandatul în ianuarie, când a promis că va combate corupția și proasta gestionare financiară a țării, va restabili speranța în Liberia și va împiedica țara „să cadă peste stâncă”.

Joseph Boakai, un candidat de opoziție în vârstă de 78 de ani, descrie vârsta ca pe o „binecuvântare”. El este cunoscut de critici sub numele de „Sleepy Joe”, după ce au apărut informații că a adormit la evenimente oficiale.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Coreea de Sud ar putea revizui interdicția de a furniza arme letale Ucrainei

Legea sud-coreeană interzice exportul de arme în zonele de conflict activ Președintele Yoon Suk Yeol a declarat că „Dacă Coreea de Nord trimite forțe speciale în războiul din Ucraina,...

Primele trupe nord-coreene au sosit în regiunea Kursk

Coreea de Nord a trimis aproape 12.000 de soldați în Rusia, inclusiv 500 de ofițeri și trei generali Primii soldați nord-coreeni care au participat alături...

Etapa a 3-a Europa League: Glasgow Rangers-FCSB 4-0

FCSB a pierdut în deplasare cu Glasgow Rangers, scor 0-4, în etapa a 3-a din Europa League. În urma acestui rezultat, campioana României a...
Ultima oră
Pe aceeași temă