14.3 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăOp & EdOpiniiMelanjul Mélenchon pentru salvarea lui Macron

Melanjul Mélenchon pentru salvarea lui Macron

Premierul britanic Rishi Sunak a convocat alegerile parlamentare anticipate și a plecat acasă. Emmanuel Macron, președintele Franței, a făcut același lucru, dar azi îmbracă, așa cum îi place să spună, haina lui Jupiter. El va decide cui dă conducerea guvernului. 

Urmărind cu ochi de vultur firul conductor al alegerilor din Marea Britanie și Franța, descoperim o constantă: există o apetență a establishmentului pentru melanjul dintre comuniști, socialiști și ecologiști. Sperăm că nu rătăcim căutând relele pământului în figurile vopsite de laboratoarele progresiste! Dar avem toate indiciile că Occidentul se îngroapă în criminala ideologie care a ucis 500 de milioane de oameni – mai mult decât nazismul – în istoria sa.  

Avantajul nostru, al supraviețuitorilor de dincolo de Cortina de fier, este că prindem ușor coada zmeului ridicat în chip de înger salvator. Și mai mult, știm ce urmează: cenzura, securitatea și pușcăria. Chiar și digitală, tot pușcărie e.

Caricaturi politice, oglinzi reflectorizante
Desen de Ștefan Popa Popa’S

Din alegerile de duminică din Franța, mai transpare o concluzie sumară. Pentru a reinstaura neocomunismul, deodată cu așezarea în jilțul puterii a cozilor de topor, laboranții (aceleași familii care au stipendiat lovitura de stat din 1917 de pe Crucișătorul Potemkin sunt în teren, atât cu tezaurul, cât și cu ruleta rusească) au lansat sperietoarea Marine le Pen și Partidul său, Rassemblement National (RN).  

Urmărind presa franceză din săptămâna dintre primul tur al alegerilor parlamentare anticipate și cel de-al doilea, puteai să fii convins că dreapta aduce apocalipsa, deschide târgurile de sclavi și mănâncă negrii mititei. Tot răul din lume era în cârca ei. 

Strategia le-a reușit. Francezii au dat buzna în secțiile de votare să salveze țara, fără a realiza că Jean-Luc Melenchon e mai negru decât Dracu’. Înfuriați de presa de sistem, alegătorii s-au dus să stopeze prin vot ascensiunea Voldemortului de dreapta. 

Fiindcă laboranții n-au prea multe modele de execuție a planurilor de globalizare cu forța, e clar că Diana Șoșoacă va fi noul Dragnea și la noi. Pentru a arăta cât de frumos împachetează puterea comasată tortul prosperității românilor, laboranții vor pregăti narativul jihadist convingător de dobitoace: Șoșo aduce rușii, bate copiii nenăscuți, înghite foc, deschide pușcăriile etc. Tot narativul xenofob, antisemit și anti-imigrație al presei franceze va fi adaptat contextului românesc. Dacă la ei a prins, de ce să nu prindă și la noi?

Jean Luc Mélenchon, fondatorul partidului La France Insoumise (Franța Nesupusă), intrat în coaliție cu ecologiștii și neocomuniștii, este tot un Cavaler al tristei figuri. Prin Frontul Popular, ultima creatură de sistem (un fel de Front al Plugarilor lui Groza, care a băgat spaima-n burghezi), liderul stângist nu poate compune o majoritate pentru a forma guvernul, doar dacă se asociază cu Renașterea – partidul lui Macron, ceea ce nu va fi posibil, existând o drastică nepotrivire de caracter. 

Mare admirator al lui Hugo Chavez și al lui Fidel Castro, are ceva în comun cu noul premier britanic Keir Staimer: amândoi au fost în tinerețe troțkiști.  

Liderul capro-verzei Frontul Popular, de trecut capra podului, nu poate fi desemnat premier, fiindcă – nu o dată – a speriat nu doar piețele, ci și investitorii. 

El a plecat din Partidul Socialist, acuzându-l că e prea prietenos cu antreprenorii. Ulterior, în 2016, a fondat partidul “Franța nesupusă,” iar în 2022, a candidat la funcția de președinte – pentru a treia oară – clasându-se pe locul trei.

Nu poate fi invitat să comită guvernarea. Ar fi absurd. Conform unui institut specializat în economie, programul său politic ar costa finanțele franceze 179 de miliarde de euro anual. Dorește mărirea salariului minim pe economie la 1600 de euro, creșterea lefurilor bugetarilor și mai multe stipendii pentru imigranți. 

Așa ceva nu se poate. În plus, este fan al palestinienilor.

Și el e pe post de sperietoare. Cu această ocazie, probabil că Emmanuel Macron va propune un tehnocrat, pentru a-și salva mandatul de încă trei ani de acum înainte. 

Melanjul eco-stângisto-criptocomunist, cu Mélenchon moț, a fost îndelung pregătit pentru a salva domnia lui Macron, progresistul susținut de marii finanțatori ai lumii. Chiar dacă Frontul Popular revendică guvernarea, Mélenchon, haina de vreme rea a sistemului nu va fi pusă în vestibulul puterii. 

Vedeți cât apetit există în Occident pentru troțkiști? Mai știe cineva că Troțki a fost camaradul lui V.I.Lenin în distrugerea capitalismului imperial rusesc?  Fiind unul dintre primii comisari ai poporului, a stârnit simpatia imberbilor occidentali, după ce Stalin l-a condamnat la moarte și a fugit în exil.

Vocile lumii

Politicieni entuziasmați vorbind la miting, publicul aplaudând
Jean-Luc Mélenchon, liderul Blocului Frontul Popular

”Este o uşurare uriaşă pentru o mare parte a ţării. Voinţa poporului trebuie să fie strict respectată. Niciun aranjament nu ar fi acceptabil. Înfrângerea preşedintelui Republicii (Emmanuel Macron) şi a coaliţiei sale este confirmată în mod clar. Preşedintele trebuie să se încline şi să-şi accepte înfrângerea. Premierul trebuie să plece. Preşedintele trebuie să cheme Noul Front Popular să guverneze”

a declarat Jean-Luc Mélenchon, după publicarea exit-poll-urilor.

La France Insoumise se află în poziţia de a deveni cea mai mare forţă politică în Adunarea Naţională, în coaliţia de stânga NFP, conform BBC.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Importurile de gaze ale României au crescut cu aproape 6%, în primele şapte luni din 2024

Producţia de gaze s-a majorat cu 1,4% anul trecut România a importat, în primele şapte luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de...

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...

Importurile de gaze ale României au crescut cu aproape 6%, în primele şapte luni din 2024

Producţia de gaze s-a majorat cu 1,4% anul trecut România a importat, în primele şapte luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă