17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSănătateSecretul unui creier sănătos: Cele mai bune condimente pentru stimularea cognitivă

Secretul unui creier sănătos: Cele mai bune condimente pentru stimularea cognitivă

Unele condimente din bucătărie sunt ingrediente surprinzătoare pentru sănătatea creierului

Într-o lume tot mai dinamică și solicitantă, sănătatea cognitivă devine esențială pentru succesul nostru personal și profesional. Fie că ne dorim să îmbunătățim memoria, să creștem capacitatea de concentrare sau să fim mai creativi, stimularea funcțiilor creierului ne poate ajuta să ne atingem obiectivele.

Putem face asta, printr-o combinație de stil de viață sănătos, activități intelectuale și alegeri nutriționale corecte. De exemplu, exercițiile fizice constante, nu doar că îmbunătățesc starea de spirit, dar și susțin funcționarea optimă a creierului.

În plus, anumite alimente și condimente, precum turmeric, scorțișoară și salvie, s-au dovedit a avea efecte benefice asupra sănătății creierului. Conțin compuși care stimulează activitatea cerebrală și protejează împotriva declinului cognitiv.

Piperul negru îmbunătățește memoria și crește activitatea proceselor care au loc în creier.

Scorțișoara te poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr în sânge. Acest ingredient reduce creșterea glicemiei după masă. Este recomandată în cazul persoanelor care au risc crescut de diabet.

Ghimbirul este un agent antioxidant și antiinflamator, îmbunătățește funcția cognitivă, reduce riscul de inflamație și efectele stresului.

Nucșoara conține miristicină, o substanță responsabilă cu îmbunătățirea memoriei și prevenirea degenerării căilor nervoase.

Turmericul conține curcumina, o substanță antiinflamatoare și antioxidantă. În același timp, turmericul este bun pentru ficat.

În concluzie, pentru a ne menține creierul într-o formă excelentă, avem nevoie să stimulăm funcțiile sale. Investind în sănătatea noastră cognitivă, ne asigurăm că putem face față provocărilor societății contemporane.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Reacția Dianei Șoșoacă după respingerea candidaturii la alegerile prezidențiale

Diana Șoșoacă a reacționat după ce Curtea Constituțională a României i-a respins candidatura la alegerile prezidențiale. Aceasta își cheamă susținătorii la un miting: „Absolut...

Cod portocaliu și risc de viituri pe mai multe bazine hidrografice

Din această seară, de la ora 18:00 și până luni, la ora 10:00, este cod portocaliu pe râuri din bazinele Siret şi Prut  Hidrologii anunţă...

PSD condamnă decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă

“Dreptul oricărui cetățean de a alege și de a fi ales. CCR Trebuie să explice rapid decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă” București, 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă