10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMApN cercetează Delta Dunării pentru eventuale obiecte căzute pe teritoriul României

MApN cercetează Delta Dunării pentru eventuale obiecte căzute pe teritoriul României

Forţe ale Ministerului Apărării Naţionale efectuează, sâmbătă, cercetări într-o zonă a Deltei Dunării în eventualitatea existenţei unor obiecte căzute pe teritoriul României, după ce dimineaţă au existat informaţii potrivit cărora în perimetrul respectiv s-ar fi auzit zgomotul unei explozii.

Potrivit unui comunicat al MApN, în urma detectării dronelor ruseşti care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, ministerul a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană, fiind luată şi măsura decolării a două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române de pe Baza 85 Aeriană Borcea, pentru monitorizarea situaţiei aeriene.

„În urma mesajului RO-ALERT emis de autorităţi, la nivelul structurilor din Ministerul Apărării Naţionale a fost emis un ordin de acţiune pentru efectuarea de cercetări a zonei cuprinse între localităţile Vulturul, Mahmudia şi Maliuc, în eventualitatea existenţei unor obiecte căzute pe teritoriul naţional. (…) Până la acest moment, echipele trimise în teren nu au identificat nimic suspect, iar căutările vor continua şi în cursul acestei zile”, se arată în comunicatul MApN.

Alerta a fost declanșată de noi atacuri rusești asupra Ucrainei

Conform sursei citate, cele două aeronave F-16 care au survolat spaţiul românesc sâmbătă dimineaţa au revenit în bază în jurul orei 9,00, iar măsurile de alertare în toate zonele vizate au încetat.

„MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, subliniază Ministerul Apărării.

Sâmbătă dimineaţa, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniţei cu România, din judeţul Tulcea.

Armata Română se antrenează pentru a respinge o debarcare în Dobrogea

Armata Română se antrenează pentru a respinge o debarcare în Dobrogea.

Exercițiul militar din județul Tulcea se desfășoară în contextul în care, acum câteva săptămâni, Rusia a ocupat Insula Șerpilor. Această insulă, care aparține Ucrainei, se află în Marea Neagră, la mai puțin de 50 de kilometri de orașul Sulina. Rusia a ocupat Insula Șerpilor la finalul lunii februarie, după un atac realizat de o navă din Flota Mării Negre.

Mai multe unități militare românești participă, în perioada 4-7 aprilie, la exercițiul „Danube Protector 22”. Printre forțele implicate în exercițiu se află Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”, structuri de infanterie ale Forțelor Terestre, structuri de infanterie marină și structuri de suport de luptă din cadrul Bazei Logistice Navale „Pontica”. La exercițiu participă și elevi de la Şcoala de Maiştri Militari a Forţelor Navale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă