9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSportAlte sporturiLuptătorii ruși refuză în unanimitate invitația de a participa la JO Paris...

Luptătorii ruși refuză în unanimitate invitația de a participa la JO Paris 2024

Toți luptătorii ruși, care au primit invitații din partea Comitetului Internațional Olimpic pentru a concura la Jocurile de la Paris, le-au respins, potrivit thestar.com.

A fost o decizie comună a comitetului executiv al organizației, a staff-ului de antrenori și a sportivilor care au primit invitațiile.
Un total de 16 luptători s-au calificat pentru turneul olimpic. Dar CIO nu a invitat șase dintre ei, inclusiv dublul medaliat olimpic cu aur Abdulrashid Sadulaev și câștigătorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo Zaur Uguev, Zaurbek Sidakov și Musa Yevloev.
Au primit invitații Nachyn Mongush, Shamil Mamedov, Arslan Bagaev, Abdulla Kurbanov, Alan Ostaev, Magomed Murtazaliev, Natalia Malysheva, Alina Kasabieva și Elizaveta Petlyakova și Veronika Chumikova.
Chumikova declinase oferta luna trecută.

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august. Sportivii ruși și belarusi continuă să fie supuși restricțiilor. La Paris, aceștia vor putea evolua doar că neutri, ceea ce înseamnă că le va fi interzis să afișeze orice legătură cu țările lor de origine și să participe la competițiile pe echipe. Rusia consideră politică CIO drept discriminatorie și contrară principiilor olimpice.

Rusia face acuze grave la adresa CIO: „ conspirație” cu Ucraina pentru a-i exclude pe cei mai valoroși sportivi ai săi de la JO de la Paris

Rusia l-a acuzat marți pe președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, că participă la o „conspirație” împreună cu Ucraina pentru a-i exclude pe cei mai valoroși sportivi ai săi de la Jocurile care vor avea loc în acest an la Paris, informează Reuters, potrivit tvrinfo.ro.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat această acuzaţie după ce doi comedianţi ruşi cunoscuţi sub numele de Vovan şi Lexus au publicat o înregistrare a unei conversaţii cu Bach, în care preşedintele CIO a fost făcut să creadă că vorbeşte cu un oficial african din domeniul sportului.

Bach a spus, în această conversaţie, că CIO a înfiinţat un grup special pentru a monitoriza mass-media şi internetul şi pentru a se asigura că sportivii ruşi care au făcut declaraţii politice în sprijinul guvernului lor nu pot lua parte la Jocurile Olimpice.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Simona Halep își află sâmbătă adversarele la turneul WTA din Hong Kong!

Simona Halep va reveni pe teren în doar câteva zile, participând la competiția de 250 de puncte WTA de la Hong Kong, unde va...

Gigi Becali a trecut peste înfrângerea cu Rangers și pregătește derby-ul cu Rapid

FCSB a suferit o înfrângere severă în Europa League, fiind învinsă cu 0-4 de Rangers în etapa a treia a competiției. Această partidă a...

Banca Rusiei majorează dobânda de politică monetară la 21% pentru a combate inflația, cel mai mare nivel din 2003 încoace

Banca Rusiei a decis să majoreze dobânda de politică monetară cu 200 de puncte de bază, atingând un nivel de 21%, cel mai ridicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă