15.7 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăInternaționalCampanie electorală tensionată în Franța

Campanie electorală tensionată în Franța

Mobilizări masive ale polițiștilor francezi

Duminică, 7 iulie 2024, va avea loc turul doi al parlamentarelor în Franța. Extrema dreaptă este încrezătoare că victoria alegerilor le va aparține și că vor ajunge la guvernare pentru prima dată după cel de al doilea război mondial.

Campania electorală din Franța a fost tensionată, reprezentanții partidelor de centru și de stânga încercând să stopeze ascensiunea partidului lui Marine Le Pen către viitorul legislativ.


Ca reacție la valul de critici, violențe și denigrări, șefa extremei drepte franceze a declarat:

Observ că multe femei-candidat sunt atacate, multe sunt presate să-și suspende campania, consider că este un climat absolut deplorabil.

Marine Le Pen


Pentru cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor vor fi mobilizări masive ale polițiștilor francezi care să prevină producerea de incidente stradale. 30000 de polițiști vor încerca să păstreze liniștea pe străzile din Paris și suburbii.


Rămâne de văzut dacă partidul de extremă dreapta a lui Le Pen va detrona partidul lui Emmanuel Macron.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...

TRAGEDIE: O tânără de 27 de ani și părinții ei au fost găsiți morți într-un apartament din Bistrița

O tânără și părinții ei au fost găsiți morți, sâmbătă seară, în apartamentul lor din Bistrița, în urma unui apel la 112 care anunța...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă