20.2 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒEconomiePortugalia intenศ›ioneazฤƒ sฤƒ reintroducฤƒ facilitฤƒศ›ile fiscale pentru rezidenศ›ii strฤƒini

Portugalia intenศ›ioneazฤƒ sฤƒ reintroducฤƒ facilitฤƒศ›ile fiscale pentru rezidenศ›ii strฤƒini

Guvernul portughez intenศ›ioneazฤƒ sฤƒ reintroducฤƒ reducerile de taxe pentru rezidenศ›ii strฤƒini รฎntr-un efort de a atrage angajaศ›i calificaศ›i, รฎn ciuda criticilor din trecut cฤƒ acest program a alimentat creศ™terea preศ›urilor la imobiliare, a declarat ministrul Economiei, potrivit Reuters.

Programul, lansat รฎn 2009 pentru a atrage investitori ศ™i profesioniศ™ti รฎntr-un moment de crizฤƒ financiarฤƒ, acorda persoanelor care deveneau rezidenศ›i รฎn Portugalia ศ™i petreceau mai mult de 183 de zile pe an รฎn ศ›arฤƒ o ratฤƒ specialฤƒ de impozitare de 20% pentru veniturile provenite din Portugalia, derivate din „activitฤƒศ›i cu valoare adฤƒugatฤƒ รฎnaltฤƒ”, cum ar fi practicarea medicinei sau predarea รฎn universitฤƒศ›i.

Aceastฤƒ schemฤƒ includea, de asemenea, scutiri de taxe pentru aproape toate veniturile obศ›inute รฎn strฤƒinฤƒtate, dacฤƒ acestea erau impozitate รฎn ศ›ara de origine, precum ศ™i o ratฤƒ de impozitare fixฤƒ de 10% pentru pensiile provenite din surse strฤƒine.

Guvernul anterior a decis anul trecut sฤƒ renunศ›e la acest program, numindu-l „o injustiศ›ie fiscalฤƒ”, dar parlamentul l-a prelungit pรขnฤƒ la sfรขrศ™itul anului 2024 pentru aplicanศ›ii care au putut demonstra cฤƒ ศ™i-au pregฤƒtit mutarea รฎn Portugalia รฎn timpul anului 2023.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ peย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu รฎn presฤƒ. Am trecut pe la ProTv ศ™i Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la Romรขnia Liberฤƒ.
Cele mai citite

Adriean Videanu ศ™i soศ›ia, „pensionarii” de lux, prinศ™i la vamฤƒ cu bijuterii de peste jumฤƒtate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei ศ™i soศ›ia sa au fost opriศ›i รฎn aeroportul din Munchen, pentru cฤƒ nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

Membrii Asociaศ›iei „Moldova Vrea Autostradฤƒ” manifestare ineditฤƒ pentru autostrada A8

Membrii Asociaลฃiei "Moldova Vrea Autostradฤƒ" au bฤƒtut toba, sรขmbฤƒtฤƒ, pentru a atrage atenลฃia asupra importanลฃei รฎnceperii lucrฤƒrilor la autostrada A8. Reprezentaลฃii MVA sperฤƒ ca prin...

Nicolae Ciucฤƒ s-a รฎntors รฎn zonele afectate de inundaศ›ii din Galaศ›i

La 3 sฤƒptฤƒmรขni de la inundaศ›iile catastrofale care au mฤƒturat mare parte din zona Moldovei, liderul PNL s-a รฎntors รฎn zonele afectate pentru a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ