25.3 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSocialApa Nova anunศ›ฤƒ cฤƒ a plฤƒtit Primฤƒriei Capitalei dividende de peste 13...

Apa Nova anunศ›ฤƒ cฤƒ a plฤƒtit Primฤƒriei Capitalei dividende de peste 13 milioane de lei

Apa Nova Bucureศ™ti a transmis cฤƒ a efectuat joi plata dividendelor cฤƒtre Primฤƒria Municipiului Bucureศ™ti รฎn valoare de 13.371.172 lei, conform Contractului de Concesiune pentru serviciile de apฤƒ potabilฤƒ ศ™i canalizare. Aceastฤƒ sumฤƒ reprezintฤƒ dividendele aferente exerciศ›iului financiar 2023.

Bugetul Primฤƒriei Capitalei este de joi mai bogat cu peste 13 milioane de lei, dupฤƒ ce Apa Nova a efectuat plata dividendelor pe anul trecut, รฎn valoare totalฤƒ de 13.371.172 lei, potrivit unui comunicat de presฤƒ transmis de compania din Bucureศ™ti.

Directorul General al Apa Nova Bucureศ™ti, Mฤƒdฤƒlin Mihailovici, a declarat:

Achitarea acestei obligaศ›ii contractuale reprezintฤƒ o dovadฤƒ concretฤƒ a angajamentului nostru ferm faศ›ฤƒ de parteneri ศ™i bucureศ™teni. Prin plata dividendelor, Apa Nova Bucureศ™ti reitereazฤƒ atรขt responsabilitatea sa financiarฤƒ, cรขt ศ™i determinarea de a fi un pilon de stabilitate, รฎntr-un mediu economic dinamic.

รŽn 2023, Apa Nova a investit aproximativ 41 milioane de euro รฎn proiecte de modernizare a infrastructurii de apฤƒ ศ™i canalizare din Bucureศ™ti.

Investiศ›iile au inclus extinderea reศ›elelor de apฤƒ potabilฤƒ ศ™i canalizare, reabilitarea sectorului de pompare ศ™i implementarea sistemului de contorizare inteligentฤƒ. De asemenea, au fost modernizaศ›i aproximativ 26 de kilometri de reศ›ea de apฤƒ potabilฤƒ ศ™i 14 kilometri de reศ›ea de canalizare.

Operatorul a implementat, de asemenea, proiecte de eficienศ›ฤƒ energeticฤƒ, inclusiv instalarea de panouri fotovoltaice la staศ›iile de pompare Nord, Sud, Grozฤƒveศ™ti, Bฤƒneasa, Roศ™u, Vitan ศ™i Pantelimon. Aceste iniศ›iative au implicat o investiศ›ie de 7,7 milioane de euro ศ™i vor genera aproximativ 10.547 MWh/an de energie electricฤƒ, contribuind la independenศ›a energeticฤƒ a infrastructurii gestionate.

De la preluarea Contractului de Concesiune, Apa Nova Bucureศ™ti a investit 693 de milioane de euro รฎn modernizarea ศ™i extinderea sistemelor de tratare ศ™i alimentare cu apฤƒ, canalizare ศ™i epurare a apelor uzate din Bucureศ™ti.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Macron vrea oprirea livrฤƒrilor de arme pentru Israel, folosite รฎn Gaza

PreลŸedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sรขmbฤƒtฤƒ รฎn favoarea opririi livrฤƒrilor de arme cฤƒtre Israel, dacฤƒ aceste arme sunt folosite รฎn conflictul din FรขลŸia...

CCR a exclus-o pe Diana ศ˜oศ™oacฤƒ din cursa pentru prezidenศ›iale

CCR a exclus-o pe Diana ศ˜oศ™oacฤƒ din cursa pentru prezidenศ›iale, menศ›inรขnd รฎnsฤƒ candidaturile lui Nicolae Ciucฤƒ ศ™i Kelemen Hunor. Votul pentru Mircea Geoanฤƒ a...

Incendiu la รŽntreprinderea de Rulmenลฃi Bรขrlad

Pompieri militari intervin, sรขmbฤƒtฤƒ, la un incendiu izbucnit รฎntr-o halฤƒ de producลฃie a รŽntreprinderii de Rulmenลฃi Bรขrlad, afectat fiind acoperiลŸul imobilului pe o suprafaลฃฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ