20.2 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalVal de caniculฤƒ neobiศ™nuit la Moscova. Ce temperaturi s-au รฎnregistrat

Val de caniculฤƒ neobiศ™nuit la Moscova. Ce temperaturi s-au รฎnregistrat

La Moscova, unde temperaturile pot coborรฎ pรขnฤƒ la minus 40 de grade Celsius รฎn timpul legendarei ierni ruseลŸti, mercurul din termometre a urcat miercuri la 32,7 grade Celsius, depฤƒลŸind cu o jumฤƒtate de grad recordul din 1917 pentru ziua de 3 iulie, dupฤƒ cum a anunลฃat centrul de meteorologie FOBOS, relateazฤƒ Reuters.

Potrivit sursei citate, au fost depฤƒลŸite recorduri รฎncepรขnd de pe coasta rusฤƒ a Pacificului ลŸi zonele sฤƒlbatice ale Siberiei ศ™i pรขnฤƒ รฎn regiunile europene ale Rusiei.

Drept urmare, s-a constat o creลŸtere a cererii de aparate de aer condiลฃionat ลŸi de ventilatoare, iar moscoviลฃii au consumat cantitฤƒลฃi record de รฎngheลฃatฤƒ ลŸi bฤƒuturi reci. Totodatฤƒ, a fost distribuitฤƒ apฤƒ pasagerilor รฎn metrou ลŸi รฎn multe trenuri.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, i-a รฎndemnat pe locuitorii din zona metropolitanฤƒ a Moscovei, cu o populaลฃie de peste 20 de milioane de locuitori, sฤƒ รฎลŸi ia mฤƒsuri de precauลฃie ลŸi sฤƒ evite sฤƒ iasฤƒ afarฤƒ รฎn cele mai cฤƒlduroase momente ale zilei.

„รŽn timpul zilei, temperatura aerului va depฤƒลŸi norma climaticฤƒ ลŸi va urca din nou peste 30 de grade”, a declarat Sobianin, menศ›ionรขnd cฤƒ, vineri, sunt prognozate furtuni ลŸi existฤƒ un risc de grindinฤƒ.

Analizฤƒ ANM: Producศ›ia de grรขu ลŸi porumb, sub amprenta caniculei. Secetฤƒ ศ™i nopศ›i tropicale

Vremea canicularฤƒ va afecta producศ›ia de gรขru ศ™i porumb, aratฤƒ prognoza agrometeorologicฤƒ emisฤƒ de Administraลฃia Naลฃionalฤƒ de Meteorologie pรขnฤƒ pe 5 iulie 2024.

Seceta pedologicฤƒ moderatฤƒ ลŸi puternicฤƒ รฎn cultura grรขului de toamnฤƒ ลŸi porumbului se extinde, รฎn condiลฃiile รฎn care, sub aspect termic, sฤƒptฤƒmรขna viitoare va predomina o vreme mai caldฤƒ decรขt รฎn mod obiลŸnuit la scara รฎntregii ลฃฤƒri, chiar canicularฤƒ รฎn zonele de cรขmpie, potrivit prognozei agrometeorologice emise de Administraลฃia Naลฃionalฤƒ de Meteorologie valabilฤƒ pรขnฤƒ pe 5 iulie 2024.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Ineficienศ›a energeticฤƒ: Povestea care ne costฤƒ scump

Romรขnia, odinioarฤƒ un jucฤƒtor energetic major รฎn Europa de Est, se confruntฤƒ acum cu o realitate sumbrฤƒ: preศ›urile au explodat, iar ศ›ara e รฎn...

Ineficienศ›a energeticฤƒ: Povestea care ne costฤƒ scump

Romรขnia, odinioarฤƒ un jucฤƒtor energetic major รฎn Europa de Est, se confruntฤƒ acum cu o realitate sumbrฤƒ: preศ›urile au explodat, iar ศ›ara e รฎn...

Trei candidaturi la prezidenศ›iale au fost contestate la CCR. Sรขmbฤƒtฤƒ se analizeazฤƒ sesizฤƒrile

Sรขmbฤƒtฤƒ este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai รฎnaltฤƒ funcศ›ie รฎn stat. รŽn cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidaศ›i pรขnฤƒ acum Sรขmbฤƒtฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ