23.6 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒS-a stabilit calendarul alegerilor prezidenศ›iale ศ™i parlamentare din Romรขnia

S-a stabilit calendarul alegerilor prezidenศ›iale ศ™i parlamentare din Romรขnia

Dupฤƒ mai multe runde de consultฤƒri ศ™i tensionฤƒri care s-au รฎntins pe o perioadฤƒ de mai bine de o lunฤƒ, coaliศ›ia PSD-PNL a decis Joi, 4 Iulie 2024, datele alegerilor prezidenศ›iale ศ™i parlamentare din cadrul ศ™edinศ›ei de la Palatul Victoria.

Romรขnii vor merge la vot 3 duminici la rรขnd. Calendarul alegerilor se aratฤƒ รฎn felul urmฤƒtor: รฎn data de 24 noiembrie 2024 are loc primul tur al alegerilor prezidenศ›iale; รฎn data de 1 Decembrie 2024 au loc alegerile parlamentare; รฎn data de 8 decembrie 2024 are loc turul II al alegerilor prezidenศ›iale.

Va urma astฤƒzi, la ora 13, ศ™edinศ›a de guvern, รฎntรขlnire รฎntre partidele de coaliศ›ie care se va termina cu oficializarea calendarului de vot privind alegerile prezidenศ›iale ศ™i parlamentare.

Urmeazฤƒ sฤƒ aflฤƒm รฎn scurt timp ศ™i candidaศ›ii la alegerile prezidenศ›iale din partea fiecฤƒrui partid. Marcel Ciolacu s-a decis sฤƒ intre รฎn cursa pentru alegerile prezidenศ›iale, cu intenศ›ia de a ocupa fotoliul de la Cotroceni.

Partidele au zis cฤƒ nu e problemฤƒ cฤƒ sunt alegeri pe 1 Decemebrie.

1 Decembrie este sฤƒrbฤƒtoarea noastrฤƒ naศ›ionalฤƒ, deci poate fi ศ™i o sฤƒrbฤƒtoare a democraศ›iei รฎn acelaศ™i timp.

Nicolae Ciucฤƒ

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
Romรขnia Liberฤƒ este o publicaศ›ie tipฤƒritฤƒ ศ™i online pentru politicฤƒ, afaceri ศ™i avocaศ›i, care acoperฤƒ anunศ›uri pentru litigii majore, tranzacศ›ii ศ™i probleme de reglementare. A fost fondatฤƒ รฎn 1877, รฎn Romรขnia. RL este o publicaศ›ie de ultimฤƒ orฤƒ ศ™i unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, รฎn principal ca voce a opoziศ›iei รฎmpotriva autocraศ›ilor ศ™i a fostei Securitฤƒศ›i. Printre autorii ศ™i cititorii noศ™tri se numฤƒrฤƒ cea mai mare organizaศ›ie filantropฤƒ, Fundaศ›ia pentru o Societate Deschisฤƒ din SUA, precum ศ™i editorialiศ™ti internaศ›ionali celebri, profesori de ศ™tiinศ›ฤƒ ศ™i de drept din รฎntreaga lume. รŽn 2009, RL publica sฤƒptฤƒmรขnal un supliment de opt pagini cu articole รฎn limba englezฤƒ din New York Times, astฤƒzi publicฤƒ cele mai noi videoclipuri ศ™i ศ™tiri internaศ›ionale. Cu sediul รฎn Bucureศ™ti, RL numฤƒrฤƒ รฎn prezent 50 de colaboratori, agenศ›i ศ™i jurnaliศ™ti.
Cele mai citite

Atacurile masive israeliene zguduie Beirutul: 11 lovituri consecutive au vizat Hezbollah

Noaptea trecutฤƒ, capitala Libanului a fost scena unor atacuri aeriene intense, Israelul lansรขnd cel puศ›in 11 lovituri consecutive, una dintre ele avรขnd ca ศ›intฤƒ...

O nouฤƒ ediศ›ie Tezaur รฎncepe pe 7 octombrie, cu dobรขnzi neimpozabile de pรขnฤƒ la 7%

รŽncepรขnd cu 7 octombrie, romรขnii au ocazia sฤƒ investeascฤƒ รฎn titluri de stat TEZAUR, cu maturitฤƒศ›i de 1, 3 ศ™i 5 ani, oferind dobรขnzi...

FCSB a รฎnvins รฎn deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) รฎn 10 oameni

FCSB a obลฃinut o victorie mare cu echipa greacฤƒ PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, รฎn...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ