17.7 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalSondaj New York Times: Donald Trump a crescut mult peste Joe Biden

Sondaj New York Times: Donald Trump a crescut mult peste Joe Biden

Donald Trump รฎl devanseazฤƒ considerabil pe Joe Biden รฎn cursa pentru Casa Albฤƒ, potrivit unui sondaj de opinie realizat de New York Times dupฤƒ dezbaterea dintre cei doi contracandidaลฃi ลŸi publicat miercuri, potrivit New York Times.

Acest sondaj de opinie รฎl plaseazฤƒ acum pe fostul preลŸedinte republican cu ลŸase puncte procentuale รฎnaintea succesorului sฤƒu democrat la nivel naลฃional, cu 49% faลฃฤƒ de 43% din intenลฃiile de vot. 74% dintre alegฤƒtorii chestionaลฃi รฎลŸi exprimฤƒ preocuparea cu privire la vรขrsta lui Joe Biden.

Acesta va acorda vineri un interviu pentru postul ABC News ลŸi Casa Albฤƒ a promis cฤƒ va organiza o conferinลฃฤƒ de presฤƒ a preลŸedintelui sฤƒptฤƒmรขna viitoare, douฤƒ ocazii menite sฤƒ arate cฤƒ Biden se poate exprima fluent fฤƒrฤƒ prompter.

Potrivit unui sondaj difuzat marลฃi de CNN, 75% din alegฤƒtorii intervievaลฃi considerฤƒ cฤƒ Partidul Democrat ar avea ลŸanse mai mari la alegerile din noiembrie cu un alt candidat decรขt Joe Biden.

Unul din trei democraลฃi crede cฤƒ preลŸedintele american Joe Biden ar trebui sฤƒ renunลฃe la candidatura pentru un nou mandat de preลŸedinte al SUA รฎn urma prestaลฃiei sale din dezbaterea televizatฤƒ cu republicanul Donald Trump, indicฤƒ un sondaj Reuters/Ipsos publicat marลฃi.

Aproximativ 32% din democraลฃii intervievaลฃi รฎn sondaj au afirmat cฤƒ Joe Biden ar trebui sฤƒ renunลฃe la candidaturฤƒ รฎn urma dezbaterii televizate รฎn care nu a reuลŸit sฤƒ rฤƒspundฤƒ convingฤƒtor la atacurile lansate de rivalul sฤƒu republican.

Presa chinezฤƒ despre dezbaterea Biden-Trump: Gerontocraศ›ia reprezintฤƒ o mare incertitudine

Dupฤƒ prestaลฃia foarte slabฤƒ รฎn dezbatere a actualului preลŸedinte american, ziarul proguvernamental chinez Global Times a criticat โ€žlipsa de vitalitate รฎn politica rigidฤƒ a Statelor Uniteโ€.

โ€žGerontocraลฃia reprezintฤƒ o mare incertitudine ลŸi un risc atรขt รฎn chestiunile internaลฃionale, cรขt ลŸi naลฃionale ale Statelor Uniteโ€, a apreciat cercetฤƒtorul Lu Xiang, citat de ziar.

รŽntrebat despre posibilitatea ca Biden sฤƒ facฤƒ un pas รฎnapoi ลŸi ca รฎn locul acestuia sฤƒ fie propus un nou candidat democrat, profesorul Li Haidong a declarat pentru Global Times cฤƒ posibilul รฎnlocuitor โ€žreflectฤƒ รฎngrijorฤƒrile publice cu privire la vรขrsta รฎnaintatฤƒ a candidaลฃilor la alegerile prezidenลฃiale, cฤƒci nu vor ca un candidat bolnav ลŸi cu mintea รฎnceลฃoลŸatฤƒ sฤƒ conducฤƒ ลฃara รฎntr-un moment รฎn care se confruntฤƒ cu provocฤƒri semnificativeโ€.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ