18.1 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
Acasฤƒศ˜tirile zileiTimp de douฤƒ luni, Podul Giurgiu-Ruse se va รฎnchide pe o bandฤƒ

Timp de douฤƒ luni, Podul Giurgiu-Ruse se va รฎnchide pe o bandฤƒ

Circulaศ›ia rutierฤƒ pe Podul Giurgiu-Ruse se va รฎnchide pe o bandฤƒ, din data de 9 iulie.

ศ˜eful Companiei Naศ›ionalฤƒ de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunศ›at cฤƒ, timp de douฤƒ luni pornind de la data de 9 iulie, ศ™oferii vor circula doar pe o bandฤƒ pe Podul Giurgiu-Ruse. Decizia a fost luatฤƒ de partea bulgarฤƒ, care iniศ›ial dorea รฎnchiderea totalฤƒ a acestuia. Bulgarii doresc sฤƒ รฎnceapฤƒ o serie de lucrฤƒri de reabilitare pฤƒrศ›ii podului de pe teritoriul lor.

Autoritฤƒศ›ile romรขne au avut mai multe discuศ›ii cu cele bulgare pentru a gฤƒsi o soluศ›ie. Aceศ™tia au semnalat inconvenienศ›a pe care ar fi creat-o รฎnchiderea totalฤƒ, avรขnd รฎn vedere cฤƒ acest pod este un punct important de legฤƒturฤƒ, pentru traficul de marfฤƒ ศ™i activitatea turisticฤƒ, รฎntre Romรขnia ศ™i Bulgaria.

Din informaศ›iile pe care le avem, autoritฤƒศ›ile bulgare au decis sฤƒ reabiliteze secศ›iunea de pod care este รฎn administrarea acestora. Am fost informaศ›i cฤƒ pentru reparaศ›ii, drumarii bulgari vor รฎnchide cรขte o bandฤƒ pe sens.

Compania Naศ›ionalฤƒ de Administrare a Infrastructurii Rutiere

รŽn declaraศ›iile sale, Cristian Pistol a indicat ศ™i rute alternative, peste celฤƒlalt pod de la Calafat-Vidin sau legฤƒturile din Cฤƒlฤƒraศ™i, cu bacul.

Fiind extins pe douฤƒ state, podul de la Giurgiu-Ruse are o administraศ›ie dublฤƒ. Jumฤƒtatea romรขneascฤƒ este administratฤƒ de cฤƒtre Compania Nationalฤƒ de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), respectiv, jumฤƒtatea bulgฤƒreascฤƒ de cฤƒtre compania lor de drumuri.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttps://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, nฤƒscutฤƒ รฎn iunie 2002, este o tรขnฤƒrฤƒ jurnalistฤƒ ศ™i specialistฤƒ รฎn comunicare din Iaศ™i, Romรขnia. A absolvit Colegiul Naศ›ional "Mihai Eminescu" din Iaศ™i ศ™i este studentฤƒ la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaศ™i. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ, unde contribuie cu articole ศ™i reportaje sฤƒptฤƒmรขnale, precum ศ™i cu ศ™tiri zilnice pe platforma online a publicaศ›iei. Iustina are experienศ›ฤƒ รฎn diverse roluri de jurnalism ศ™i PR, incluzรขnd poziศ›ia de Coordonator PR la Asociaศ›ia Studenศ›ilor Jurnaliศ™ti din Iaศ™i (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) ศ™i colaborator la newsletter-ul "Iaศ™ul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaboreazฤƒ cu NewsBox รฎncepรขnd din octombrie 2023.
Cele mai citite

Gigi Becali a prins curaj dupฤƒ victoria FCSB-ului cu PAOK! „Pe toate planurile suntem mai puternici”

Dupฤƒ victoria cu 1-0 รฎn faศ›a celor de la PAOK, Gigi Becali a dezvฤƒluit cฤƒ Mihai Stoica i-a transmis cฤƒ, dacฤƒ Daniel Bรฎrligea ar...

ลžoc รฎn lumea tenisului! Iga Swiatek se desparte de antrenorul Tomasz Wiktorowski

Iga Swiatek, liderul mondial รฎn tenisul feminin, a anunศ›at o schimbare semnificativฤƒ รฎn cariera sa, renunศ›รขnd la colaborarea cu antrenorul Tomasz Wiktorowski, care a...

Elena Lasconi susศ›ine propunerile lui Nicuศ™or Dan pentru Bucureศ™ti

Elena Lasconi ศ™i-a declarat public susศ›inerea faศ›ฤƒ de cele 20 de propuneri pentru Bucureศ™ti prezentate de Nicuศ™or Dan, รฎntr-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ