19.9 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalSosirea preศ™edintelui rus, Vladimir Putin, รฎn Kazahstan

Sosirea preศ™edintelui rus, Vladimir Putin, รฎn Kazahstan

Preศ™edintele Vladimir Putin a participat miercuri, 3 iulie, la un summit regional รฎn Kazahstan, mai exact summitul Organizaศ›iei de Cooperare de la Shanghai.

รŽn acele momente, Putin s-a รฎntรขlnit cu Xi Jinping, preศ™edintele Chinei ศ™i cu Erdogan, preศ™edintele Turciei.

Aceastฤƒ Organizaศ›ie se ocupฤƒ cu amplificarea cooperฤƒrii diplomatice, strategice, militare ศ™i economice dintre statele membre OCS.

Avรขnd รฎn vedere cฤƒ preศ™edintele Putin ศ™i preศ™edintele Xi Jinping au un numฤƒr ridicat de รฎntรขlniri pe scena politicฤƒ, Putin urmฤƒreศ™te รฎn continuare sฤƒ menศ›inฤƒ legฤƒturile atรขt cu China, cรขt ศ™i cu celelalte state participante, sฤƒ obศ›inฤƒ discuศ›ii pe teme de securitate regionalฤƒ ศ™i sฤƒ obศ›inฤƒ idei รฎn ceea ce priveศ™te apฤƒrarea ศ›ฤƒrii.

รŽn ceea ce priveศ™te statul turc, acesta a avut ศ™i are รฎn continuare statutul de mediator รฎn rฤƒzboiul dintre Ucraina ศ™i Rusia, fiind mereu la dispoziศ›ia Kievului ศ™i Moscovei cu sprijin pentru posibile negocieri de pace.

La finalul summitului de la Kazahstan, China va prelua preศ™edinศ›ia prin rotaศ›ie a OCS pentru perioada 2024-2025.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
Romรขnia Liberฤƒ este o publicaศ›ie tipฤƒritฤƒ ศ™i online pentru politicฤƒ, afaceri ศ™i avocaศ›i, care acoperฤƒ anunศ›uri pentru litigii majore, tranzacศ›ii ศ™i probleme de reglementare. A fost fondatฤƒ รฎn 1877, รฎn Romรขnia. RL este o publicaศ›ie de ultimฤƒ orฤƒ ศ™i unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, รฎn principal ca voce a opoziศ›iei รฎmpotriva autocraศ›ilor ศ™i a fostei Securitฤƒศ›i. Printre autorii ศ™i cititorii noศ™tri se numฤƒrฤƒ cea mai mare organizaศ›ie filantropฤƒ, Fundaศ›ia pentru o Societate Deschisฤƒ din SUA, precum ศ™i editorialiศ™ti internaศ›ionali celebri, profesori de ศ™tiinศ›ฤƒ ศ™i de drept din รฎntreaga lume. รŽn 2009, RL publica sฤƒptฤƒmรขnal un supliment de opt pagini cu articole รฎn limba englezฤƒ din New York Times, astฤƒzi publicฤƒ cele mai noi videoclipuri ศ™i ศ™tiri internaศ›ionale. Cu sediul รฎn Bucureศ™ti, RL numฤƒrฤƒ รฎn prezent 50 de colaboratori, agenศ›i ศ™i jurnaliศ™ti.
Cele mai citite

TVA de 25%?ย Ce ar putea include reforma fiscalฤƒ pentru 2025

Reforma fiscalฤƒ pregฤƒtitฤƒ pentru 2025 include, รฎn majoritatea scenariilor analizate, o creศ™tere a TVA-ului, potrivit informaศ›iilor obศ›inute de Clever News Center, potrivit Termene.ro. Aceastฤƒ posibilitate...

Aproape jumฤƒtate din Cuba a rฤƒmas fฤƒrฤƒ curent electric

Mai mult de jumฤƒtate din Cuba a rฤƒmas fฤƒrฤƒ curent electric, din cauza penuriei de combustibil ศ™i a avarierii centralelor electrice, guvernul neavรขnd de...

Cum l-a cunoscut Ana Bodea pe Valentin Butnaru

Ana Bodea ศ™i Valentin Butnaru formeazฤƒ un cuplu de mai bine de un an ศ™i sunt colegi รฎn acelaศ™i trust de presฤƒ, unde Valentin...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ