23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăInternaționalRaidurile aeriene israeliene au ucis cel puțin 24 de persoane în orașul...

Raidurile aeriene israeliene au ucis cel puțin 24 de persoane în orașul Gaza

Forțele israeliene au ucis cel puțin 24 de palestinieni în trei atacuri aeriene separate asupra orașului Gaza, marți dimineață, printre morți numărându-se și o soră a lui Ismail Haniyeh, șeful grupului militant islamist Hamas, au declarat oficiali din domeniul sănătății și medici din Gaza, potrivit Reuters.

De asemenea, tancurile israeliene au pătruns mai adânc în cursul nopții în zonele vestice din Rafah, în sudul enclavei, aruncând în aer case, au declarat locuitorii.

Două dintre raidurile aeriene israeliene au lovit două școli din orașul Gaza, omorând cel puțin 14 persoane, au declarat medicii. O altă lovitură asupra unei case din tabăra Shati (Beach), una dintre cele opt tabere istorice de refugiați din Fâșia Gaza, a ucis alte 10 persoane.

Casa din Shati aparținea familiei extinse a șefului politic al Hamas, Haniyeh, care este stabilit în Qatar. Una dintre surorile sale a fost ucisă împreună cu alte rude, au declarat membrii familiei și medicii.

Haniyeh a pierdut multe rude în atacurile aeriene israeliene din 7 octombrie, inclusiv trei fii.

Ca răspuns la ultimul atac israelian care i-a ucis sora, Haniyeh a reafirmat cererile grupului de a ajunge la un acord de încetare a focului cu Israelul și a declarat că uciderea rudelor nu va influența acțiunile Hamas.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Fondurile de pensii Pilon II, printre cei mai mari investitori la Bursa de Valori București

Fondurile de pensii private Pilon II, care includ nume precum NN Pensii, Allianz-Ţiriac Pensii Private și BCR Pensii, au devenit unii dintre cei mai...

Lumi paralele: cozi la ghișee cu ANAF digitalizat

Imaginează-ți două lumi care coexistă. Într-o parte, un oraș digital, luminos și modern, unde toate documentele circulă la viteza luminii, click-urile deschid porți către...

Prezidențiale: ”Votați-mă, sunt Ciolacu!” – Academia Catavencu

O satiră despre promisiuni mari și realizări mici în politica românească Sunt Ciolacu. Marcel Ciolacu.Agentul 7,03 de când mi am luat bacu'.Revoluțiar de covrig...
Ultima oră
Pe aceeași temă