19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăEconomieSpania adoptă un pachet de reduceri fiscale de 3 miliarde de euro...

Spania adoptă un pachet de reduceri fiscale de 3 miliarde de euro pentru a face față inflației

Guvernul spaniol a adoptat un pachet de măsuri de reducere a inflației în valoare de aproape 3 miliarde de euro (3,21 miliarde de dolari), care include măsuri precum un impozit pe venit mai mic pentru lucrătorii cu salariul minim și o extindere a taxei zero pe valoarea adăugată pentru produsele alimentare de bază, scrie Reuters.

Reducerea impozitului pe venit va costa trezoreria 1,4 miliarde de euro, iar extinderea TVA la 0% la 1,36 miliarde de euro, a transmis ministrul bugetului Maria Jesus Montero într-o conferință de presă.

Spania va reveni progresiv la TVA-ul anterior de 4% pentru alimentele de bază până anul viitor, începând cu o creștere la 2% după 30 septembrie.

TVA zero pentru alimentele de bază a fost una dintre măsurile introduse în decembrie 2022 pentru a evita o criză a costului vieții exacerbată de o creștere a prețurilor la energie provocată de războiul din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă