21.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalMicrosoft, acuzată de UE de încălcarea normelor antitrust din cauza aplicației Teams

Microsoft, acuzată de UE de încălcarea normelor antitrust din cauza aplicației Teams

Microsoft se confruntă cu o amendă antitrust mare, după ce Comisia Europeană a acuzat-o că a legat în mod ilegal aplicația sa de chat și video Teams cu produsul său Office, notează Reuters.

La două decenii de la ultima amendă UE aplicată Microsoft, cea mai recentă acțiune a organismului european de supraveghere a concurenței a fost declanșată de o plângere din 2020 din partea aplicației rivale de mesagerie pentru spațiul de lucru Slack, deținută de Salesforce.

Comisia Europeană, care acționează în calitate de organism de supraveghere a concurenței din UE, a declarat că Teams a primit un avantaj de distribuție, în timp ce limitările care împiedică interacțiunea între concurenții Teams și ofertele Microsoft au împiedicat și mai mult rivalii.

În urmă cu două decenii, gigantul tehnologic american a trebuit să plătească amenzi de 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari) din partea UE pentru gruparea a două sau mai multe produse împreună. Firma Microsoft riscă o amendă de până la 10% din cifra sa de afaceri anuală globală dacă este găsită vinovată de încălcările normelor antitrust anunțate.

Comisia a afirmat că măsurile luate de Microsoft nu au răspuns suficient preocupărilor sale și că sunt necesare mai multe schimbări pentru a restabili concurența.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Top 7 soluții de care ai nevoie dacă găzduiești o seară cu prietenii vara

Organizezi un party la tine acasă, profitând de faptul că vremea de afară încă este bună? Vezi cum trebuie să te pregătești pentru...

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...
Ultima oră
Pe aceeași temă