17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaReacția lui Zelenski, după ce România i-a donat sistemul de apărare Patriot

Reacția lui Zelenski, după ce România i-a donat sistemul de apărare Patriot

Rromânia a donat Ucrainei un sistem de apărare PATRIOT, a decis Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în ședința de astăzi. La scurt timp după această decizie, Zelenski a reacționat.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a exprimat recent mulțumiri României pentru donarea unui sistem de apărare sol-aer Patriot, considerând acest gest drept un element esențial în întărirea securității nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga regiune și Europa.

Într-un mesaj publicat pe platforma X, Zelenski și-a arătat recunoștința față de decizia României și a președintelui Klaus Iohannis, subliniind că această contribuție „crucială” va întări scutul aerian al Ucrainei și va proteja mai eficient populația și infrastructura critică împotriva atacurilor aeriene rusești.

Președintele ucrainean a lăudat „conducerea puternică și sprijinul constant” al României, subliniind importanța acestei colaborări în consolidarea securității regionale. De asemenea, Zelenski a reafirmat că, prin războiul din Ucraina, Kievul joacă un rol crucial în prevenirea extinderii conflictului către statele vecine, inclusiv Moldova, România și țările baltice, subliniind astfel relevanța sprijinului internațional pentru stabilitatea europeană.

Sunt recunoscător României și Președintelui Klaus Iohannis pentru că au luat decizia de a oferi Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot. Această contribuție crucială ne va consolida scutul aerian și ne va ajuta să ne protejăm mai bine oamenii și infrastructura critică de teroarea aeriană rusă. Apreciez conducerea puternică și sprijinul principial al României pentru Ucraina. Important este că acest pas întărește securitatea nu numai în Ucraina, ci în întreaga noastră regiune și în Europa. Punând capăt terorii rusești acum, Ucraina previne o potențială agresiune împotriva Moldovei, României, statelor baltice și tuturor vecinilor noștri. Este esențial ca Ucraina să aibă instrumentele necesare pentru a învinge teroarea rusă acum, astfel încât nimeni altcineva să nu se mai confrunte în viitor cu acțiunile agresive ale Rusiei la scară mai largă,

a transmis președintele ucrainean pe X.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă