19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCompania franceză Thales a semnat trei acorduri cu Ucraina pe apărare și...

Compania franceză Thales a semnat trei acorduri cu Ucraina pe apărare și tehnologie

Compania Thales care activează în domeniile apărare şi tehnologie a semnat trei acorduri cu Ucraina, inclusiv unul prin care anunţă intenţia de a se forma o societate mixtă. Viitoarea asociere va avea rolul de a stimula livrarea de echipamente militare, potrivit Reuters.

„Domeniile de cooperare includ războiul electronic, comunicaţiile tactice, sistemele de apărare aeriană şi radarele, precum şi sistemele de aeronave fără pilot”, a transmis Thales într-un comunicat.

Franţa şi alte state membre NATO vor să îşi intensifice capacitatea de producţie militară ca urmare a războiului din Ucraina.

Săptămâna trecută, miniştrii apărării din NATO au aprobat un plan pentru a oferi Ucrainei ajutor pe termen lung şi pregătire militară.

Franța va livra Ucrainei avioane de luptă Mirage 2000-5

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că Franța va livra Ucrainei avioane de luptă Mirage 2000-5, va instrui piloţii ucraineni pentru operarea acestor aparate şi de asemenea va instrui şi echipa o brigadă de circa 4.500 de soldaţi ucraineni, transmit agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

„Franţa doreşte pace şi vom lupta pentru ea, dar pacea nu înseamnă capitularea Ucrainei” în războiul cu Rusia, a spus Macon într-un interviu acordat postului France 2.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă