17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSocialEvenimentComerț ilegal cu lemn, în valoare de 680.000 lei

Comerț ilegal cu lemn, în valoare de 680.000 lei

Poliţiştii Serviciului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol efectuează, astăzi, şase percheziţii într-un dosar privind comerţul ilegal cu material lemnos, în valoare de aproximativ 680.000 de lei.

„La data de 6 iunie, poliţiştii Serviciului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Direcţiei de Ordine Publică – IGPR, în cadrul unei cauze penale aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, pun în aplicare şase mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu şi Teleorman”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit anchetatorilor, din luna ianuarie şi până în prezent, administratorul unei societăţi comerciale, cu obiect de activitate comerţul materialelor lemnoase, ar fi transferat, în mod fictiv, părţi sociale şi calitatea de administrator unei alte persoane, urmărind diminuarea patrimoniului societăţii cedate, în favoarea unei alte societăţi, nou înfiinţate şi administrată de acesta.

Astfel, persoana în cauză a urmărit „acoperirea” comerţului ilegal cu material lemnos, transferând scriptic şi fără drept, prin intermediul aplicaţiei SUMAL 2.0, peste 1.600 de metri cubi de materiale lemnoase, în valoare de aproximativ 680.000 de lei, către societatea nou înfiinţată, folosind în interes personal sumele de bani aparţinând acesteia.

„În cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditul de care se bucură societatea, transmiterea fictivă a părţilor sociale ori a acţiunilor deţinute într-o societate comercială şi fals informatic”, arată sursa citată.

În vederea administrării întregului probatoriu, poliţiştii şi procurorii desfăşoară o serie de activităţi procedurale având ca scop identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate, a mijloacelor de probă şi a bunurilor obţinute ca urmare a săvârşirii infracţiunilor, urmând ca persoanele identificate să fie conduse la unitatea de parchet pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

În cadrul activităţii, sunt angrenaţi specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Naţionale. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Maximilian Ibrahimovic calcă pe urmele tatălui său! Suedezul a înscris trei goluri în patru etape

Fiul legendarului Zlatan Ibrahimovic, Maximilian, are un început de sezon excelent în echipa de juniori a lui AC Milan, marcând trei goluri în primele...

Maximilian Ibrahimovic calcă pe urmele tatălui său! Suedezul a înscris trei goluri în patru etape

Fiul legendarului Zlatan Ibrahimovic, Maximilian, are un început de sezon excelent în echipa de juniori a lui AC Milan, marcând trei goluri în primele...

Grecia va impune o interdicție de cel puțin un an asupra noilor închirieri pe termen scurt în Atena

Guvernul grec a anunțat că interdicția asupra noilor licențe pentru închirieri pe termen scurt în trei districte din centrul Atenei va fi în vigoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă