23.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiProbleme cu ChatGPT. Platforma a picat din nou, a doua oară într-o...

Probleme cu ChatGPT. Platforma a picat din nou, a doua oară într-o singură zi

Platforma de inteligență artificială ChatGPT de la OpenAI a fost, în această dimineață (4 iunie 2024), indisponibilă din cauza unui „incident nerezolvat”, potrivit companiei. Câteva ore mai târziu, Chat a „picat” din nou.

OpenAI a recunoscut că a existat o problemă mare, pagina companiei raportând timp de câteva ore că partenerul său de inteligență artificială nu a fost disponibil, scrie presa internațională.

La scurt timp, compania anunța că „toate sistemele sunt operaționale”. Dar se pare că problemele au reapărut spre seară, când mulți utilizatori de pe rețelele de socializare s-au plâns că nu pot accesa serviciul – iar OpenAI confirmând că există din nou probleme.

De altfel, la ora redactării acestui articol, ChatGPT încă nu funcționează.

AI,chatgpt

ChatGPT este o platformă de tip LLM (large language model) ce funcționează ca un chatbot ce răspunde la întrebările pe care i le adresează utilizatorul.

Este optimizată în așa fel încât să simuleze un dialog real cu utilizatorul. Scopul final al ChatGPT este să răspundă la întrebări și să ajute utilizatorul cu diverse sarcini, cum ar fi scrierea de email-uluri, eseuri, articole și chiar și cod, potrivit sdacademy.ro.

Din punct de vedere tehnic, ChatGPT are la bază un model de limbaj autoregresiv care folosește algoritmi de deep learning pentru a genera text într-un mod cât mai natural posibil. 

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Jens Lehmann, arestat pentru că a condus în stare de ebrietate!

Fostul portar al naționalei Germaniei, Jens Lehmann, a petrecut o noapte în arest după ce a fost surprins conducând sub influența alcoolului. Jens Lehmann, în...

Timpul bombelor ecologice: 600 de tone de deșeuri periculoase depozitate în aer liber

Poliţiştii din Arad au deschis dosar penal pentru poluare prin evacuare în atmosferă sau în sol a unor deşeuri periculoase IPJ Arad a transmis, într-un...

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...
Ultima oră
Pe aceeași temă